“Как ще ги стигнем американците…”

Ozzy Osbourne, AC/DC Metallica, Guns N’ Roses, Iron Maiden и Tool ще участват в новия калифорнийски фестивал Power Trip.

В рамките на три дни в Empire Polo Club в Индио – мястото, на което се провежда Coachella – шестте метъл икони тежка категория ще се съберат за мащабно шоу на 6, 7 и 8 октомври.

Шоуто ще бъде първото за Ozzy Osbourne, откакто той обяви, че се оттегля от турнетата. Това е и първият концерт на AC/DC от 2016 г. и може да сигнализира за завръщането на фронтмена Brian Johnson, който пропусна последните им концерти поради загуба на слуха и беше заменен от Axl Rose от Guns N’ Roses.

В първия ден от Power Trip (6 октомври) хедлайнери ще бъдат Guns N’ Roses и Iron Maiden, а AC/DC и Osbourne са хедлайнери на втората вечер. Нещата приключват на 8 октомври със сетове на Metallica и Tool.

Билетите за предварителна продажба се продават тук от 10 сутринта тихоокеанско време в четвъртък, 6 април.

Съобщението за шоуто идва, след като Ozzy Osbourne каза, че ще тръгне на турне отново само седмици след като обяви, че се оттегля и отмени всички предстоящи европейски и британски концерти.

По-рано метъл иконата каза, че новината за пенсионирането му е “вероятно едно от най-трудните неща, които някога съм трябвало да споделя с моите верни фенове“.

Той добави: „Гласът ми е добре. Въпреки това, след три операции, лечения със стволови клетки, безкрайни физиотерапевтични сесии и най-скоро революционното лечение Cybernics (HAL), тялото ми все още е физически слабо.

След това бившият фронтмен на Black Sabbath изясни коментарите си в ново интервю в шоуто си Ozzy’s Boneyard SiriusXM, водено от Били Морисън. „Така че, ако някога успея да се върна отново там, където мога да направя турне, добре“, каза Osbourne. „Но точно сега, ако ми кажеш „Можеш ли да тръгнеш на път след месец?“, не бих могъл да кажа „да“. Искам да кажа, че ако можех да бъда на турне, щях да го направя. Но в момента не мога да резервирам обиколки, защото в момента не мисля, че мога да ги направя.”