Обявеното по-рано европейско турне на Ozzy Osbourne със специални гости Judas Priest, първоначално планирано за 2019 г. и след това пренасрочено три пъти, официално беше отменено.

Късно вечерта във вторник (31 януари) Ozzy пусна следното изявление: „Това вероятно е едно от най-трудните неща, които някога съм трябвало да споделя с моите верни фенове. Както може би всички знаете, преди четири години, имах инцидент, при който увредих гръбначния си стълб. Единствената ми цел през това време беше да се върна на сцената. Гласът ми е наред. Въпреки това след три операции, лечение със стволови клетки, безкрайни физиотерапевтични сесии и най-новаторско лечение Cybernics (HAL), тялото ми е все още физически слабо.

Честно казано съм удивен от начина, по който търпеливо пазихте билетите си през цялото това време, но с чиста съвест сега осъзнах, че не съм физически способен да направя предстоящото си турне в Европа/Великобритания, тъй като знам, че не мога да се справя с необходимото пътуване. Повярвайте ми, когато казвам, че мисълта да разочаровам феновете си наистина МЕ ПРЕЦЕБА повече, отколкото някога ще знаете.

Никога не бих си помислил, че дните ми на турне ще приключат по този начин. Моят екип в момента обмисля идеи къде ще мога да пея, без да се налага да пътувам от град на град и държава в държава.

Искам да благодаря на моето семейство……моята група…….моят екип……моите дългогодишни приятели, Judas Priest и, разбира се, моите фенове за тяхната безкрайна отдаденост, лоялност и подкрепа и за това, че ми дадоха живота, който никога някога съм мечтал, че ще имам.

Обичам ви всички…

Ozzy първоначално отмени целия си график за 2019 г., тъй като се възстановяваше от операция, за да поправи нараняване, получено, докато се справяше с пристъп на пневмония. Турнето беше отложено за втори път, след като Ozzy продължи да се справя със здравословни проблеми след падане в дома си в Лос Анджелис. Това падане „влоши дългогодишни наранявания“ от инцидент с ATV, който се случи през 2003 г. Турнето беше отложено за трети път през октомври 2020 г. поради пандемията от коронавирус.

Ако европейското турне на Ozzy с турнето на Judas Priest се беше състояло през май 2023 г., щеше да е с повече от четири години по-късно от първоначално планираното и почти пет години след като билетите за първи път бяха пуснати в продажба през септември 2018 г.

През декември Ozzy беше забелязан да се подпира на бастун, докато пазарува в луксозния супермаркет Erewhon Market в Лос Анджелис. Асистентка му помогна да маневрира с пазарската си количка в магазина. 74-годишният мъж продължава да се справя със здравословни проблеми, включително сериозно нараняване на гръбначния стълб, което го кара да се бори да ходи дори шест месеца след друга операция.

Преди три години Ozzy публично разкри битката си с болестта на Паркинсон. Певецът за първи път беше диагностициран с неврологично разстройство през 2003 г., но той не разкри, че е поразен от болестта до появата си през януари 2020 г. в “Добро утро, Америка”.