Moby ще издаде своя нов албум, наречен “Reprise“, на 28 май чрез Deutsche Grammophon Той съдържа преработени версии на песни от цялата му кариера.

Първи сингъл от албума бе нов вариант на песента „Porcelain“ от 1999 г. с участието на Jim James от My Morning Jacket. Това не е единствената песен в записа със специален гост. Вместо да предприеме самостоятелен подход към ремиксирането на стария си материал, иконата на електроната музика привлече над дузина сътрудници от целия музикален спектър, за да помогне да вдъхне нов живот на тези песни. Неговият основен творчески партньор за проекта е Budapest Art Orchestra, който съдейства за реконтекстуализацията на буйните рейв парчета в спокойни оркестрови композиции.
Сред сътрудниците виждаме още Mark Lanegan, Kris Kristofferson, Amythyst Kiah, Darlingside, Gregory Porter, Nataly Dawn, Skylar Grey, Vikingur Mindy Jones, Ólafsson, Apollo Jane, Alice Skye и Luna Li. Moby за пръв път има идеята да направи запис по този начин след концерт с класическа музика през 2018 г., когато той се изявява заедно с Gustavo Dudamel и Los Angeles Philharmonic Orchestra. След тази нощ той знаеш, че иска да вкара симбиотичната хармония на жанра в собствената си музика.

Копнея за простотата и уязвимостта, които можете да получите с акустична или класическа музика“, казва. „Извинете, ако това изглежда очевидно, но за мен основната цел на музиката е да предава емоция. Да споделя някой аспект от човешкото състояние на всеки, който може да слуша“.

Тази нова версия на “Porcelain” определено насочва този творчески подход. Оригиналът е може би най-емблематичната песен на Moby, но тази версия въвежда зашеметяващи струни, някои по-спокойни амбиент секции и наистина великолепни вокали от Jim James, които придават на песента изцяло ново усещане, като същевременно запазват сантименталността на своя колега. Слушайте я по-долу.

В допълнение към “Porcelain“, “Reprise” включва и велики парчета като “Go”, “Why Does My Heart Feel So Bad”, “Extreme Ways”, “Lift Me Up”, “Natural Blues”, и др. Излиза през май, но предварителни поръчки може да направите още сега.

Ето и новата версия на “God Moving Over The Face Of The Waters” ft. Víkingur Ólafsson:

Moby: “Reprise

01. Everloving
02. Natural Blues (feat. Gregory Porter and Amythyst Kiah)
03. Go
04. Porcelain (feat. Jim James)
05. Extreme Ways
07. God Moving Over The Face of the Water (feat. Vikingur Ólafsson)
08. Why Does My Heart Feel So Bad (feat. Apollo Jane)
09. The Lonely Night (feat. Kris Kristofferson and Mark Lanegan)
10. We Are All Made of Stars
11. Lift Me Up
12. The Great Escape (feat. Nataly Dawn, Alice Skye, Luna Li)
13. The Last Day (feat. Skylar Grey and Darlingside)