Легендарната английска рок група Muse завладя света година след година с хитове като “Plug in Baby“, “Stockholm Syndrome” и “Hysteria“.

В опит да свърже феновете на музиката и любителите на бърбъна, Muse си партнира с Jim Bean, за да събере феновете с любимите им изпълнители. Част от това партньорство бе и интимен концерт в легендарния клуб Cavern, по-долу може да видите по-долу концертно изпълнение на последния им сингъл “Compliance“.

Ето защо Muse се завърнаха в първия им етап – в the Exeter Cavern – за да се съберат отново със специалните хора, които им дадоха подкрепа в началото. Pippa Wragg, съсобственик на „The Cavern Club“ (оригиналното му име), организира първия концерт на Muse, докато на други места им отказваха, защото свирят собствена музика вместо кавъри – широко разпространена тенденция по това време. По подобен начин собственикът на местно звукозаписно студио Dennis Smith предложи на групата безплатно студийно време и записа първото им EP, след като ги видя да свирят в Cavern Club през 1997 г.

Водещият вокалист и китарист на Muse, Matt Bellamy, погледна назад как групата се очерта като една от най-големите групи в света. „Нашата група се появи благодарение на учителите по музика, които ни научиха да свирим, на студиото и на изпълненията на живо в The Cavern Club преди всички тези години.

Деветият албум на групата, издание на Warner Records, е записан в Лос Анжелис и Лондон и е продуциран от групата. Той излиза на 26 август. Предварителни поръчки – тук.

Muse: “Will of the People“:

01. Will of the People
02. Compliance
03. Liberation
04. Won’t Stand Down
05. Ghosts (How Can I Move On)
06. You Make Me Feel Like It’s Halloween
07. Kill or Be Killed
08. Verona
09. Euphoria
10. We Are Fucking Fucked