Muse обявиха, че осмият им студиен албум, “Simulation Theory“, ще бъде издаден на 9-ти ноември от Warner Bros. Записът, който съдържа 11 песни, е продуциран от групата, заедно с продуцентите, носители на различни награди, Rich Costey, Mike Elizondo, Shellback и Timbaland. Всяка от песните ще бъде придружена от видео.

Последните сингли на групата, “Something Human” “Thought Contagion” и “Dig Down“,  както и съвсем новото парче “The Dark Side” ще можете да свалите незабавно, след като поръчате албума на този линк.

Ето и новото видео на групата, “The Dark Side“:

Simulation Theory” ще бъде издаден в три формата: стандартен (11 песни), Deluxe (16 парчета) и Super Deluxe (21 песни). Разширеният вариант съдържа акустична госпъл версия на “Dig Down”, The UCLA Bruin Marching Band, които се включват в песента “Pressure”, лайв версия на “Thought Contagion”, акустични изпълнения на няколко сингли, в това число на “Something Human”, както и “Alternate Reality” версии на “Algorithm” и “The Dark Side”. За конкретното съдържание на всеки формат, вижте по-долу.

Обложката на албума е дело на дигиталния артист Kyle Lambert, който е правил филмовите плакати за “Stranger Things”, “Jurassic Park” и много други филми. Обложката на Super Deluxe изданието е направена от Paul Shipper, чиято предишна работа включва “Star Wars: The Last Jedi”, “Avengers: Affinity War” и др.
Всеки, който закупи “Simulation Theory” през сайта на Muse, ще получи ранен достъп до билетите за турнето на групата през 2019 г.
“Simulation Theory” следва албума “Drones”, издаден през 2015 г. Оттогава световно признатото трио беше на обширно турне “Drones World Tour”, изнасяйки множество концерти по целия свят. Турнето беше заснето и филмът-концерт беше прожектиран в кината по света само в един ден през юли 2018 г.
Албумът “Simulation Theory” на Muse ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
Слушайте парчето “The Dark Side” Spotify и в Apple Music.

Muse са Matt Bellamy, Dominic Howard и Chris Wolstenholme. Последният им студиен албум, “Drones“, бе издаден през 2015 и дебютира на №1 в класациите в 21 държави. Признати като една от най-атрактивните концертни банди, те са носители на безброй награди, между които две статуетки Grammy, American Music Award, пет от MTV Europe Music Awards, две Brit Awards, десет NME Awards и седем Q Awards…

Standard Album CD and Vinyl:

1. Algorithm
2. The Dark Side
3. Pressure
4. Propaganda
5. Break It To Me
6. Something Human
7. Thought Contagion
8. Get Up and Fight
9. Blockades
10.Dig Down
11.The Void

Deluxe Album CD:

1. Algorithm
2. The Dark Side
3. Pressure
4. Propaganda
5. Break It To Me
6. Something Human
7. Thought Contagion
8. Get Up and Fight
9. Blockades
10.Dig Down
11.The Void
12.Algorithm (Alternate Reality Version)
13.The Dark Side (Alternate Reality Version)
14.Propaganda (Acoustic)
15.Something Human (Acoustic)
16.Dig Down (Acoustic Gospel Version)
Super Deluxe Boxset:

CD 1 and Vinyl 1

1. Algorithm
2. The Dark Side
3. Pressure
4. Propaganda
5. Break It To Me
6. Something Human
7. Thought Contagion
8. Get Up and Fight
9. Blockades
10.Dig Down
11.The Void

CD 2 and Vinyl 2

1. Algorithm (Alternate Reality Version)
2. The Dark Side (Alternate Reality Version)
3. Pressure (Ft. UCLA Bruin Marching Band)
4. Propaganda (Acoustic)
5. Break It To Me (Sam de Jong remix)
6. Something Human (acoustic)
7. Thought Contagion (Live)
8. Dig Down (Acoustic Gospel Version)
9. The Void (Acoustic)
10.The Dark Side (Alternate Reality Instrumental)

http://muse.mu/