Matt Bellamy представи нова песен на Muse по време на скорошен Instagram Live, пускайки 60-секунден фрагмент от песента в колата си.

Тъй като липсва официална информация, феновете нарекоха условно парчето ​​„Won’t Stand Down“ – по текста на песента. “Won’t stand down, I’m growing stronger / Won’t stand down, I’m owned no longer,” пее Bellamy в откъса. “Won’t stand down, you’ve used me for too long / For too long.” В песента правият впечатление и доста тежки вокали над гръмотевични рифове:

Британското рок трио издаде последния си албум „Simulation Theory“ през 2018 г., като фронтменът потвърди, че е започнала работата по насленика му миналата година.

Говорейки пред NME през май 2020 г., Bellamy обсъди какво следва за Muse след „Simulation Theory“. „Харесва ми идеята да се “нулираме” напълно и да се върнем там, откъдето идваме“, каза той тогава. “Вероятно ще влезем в студиото следващата година, за да направим някакъв нов албум и след това да направим турне след това, в зависимост от ограниченията за пътуване.”

През октомври той каза пред Sun, че е започнал да пише следващия албум на групата. „Започнах да пиша, когато започнаха всички протести и целият хаос“, обясни той, визирайки протестите Black Lives Matter по света през лятото на 2020 г. „Странно е да се каже, но отговаря на музиката, която пиша. Това те държи малко на ръба.”

Подробности за следващия албум на Muse, включително дата на издаване и списък с песни, все още не са потвърдени. Групата обаче ще се завърне на живо през следващата година, обявено е участието им е редица европейски фестивали, включително Ejekt в Гърция, Nova Rock в Австрия и MadCool в Испания.

Update (07.01.2022) групата официално потвърди новината, „Won’t Stand Down“ излиза на 13 януари: