Joe Perry & Gary Cherone – Quake

Китаристът на Aerosmith, Joe Perry, издаде “Sweetzerland Manifesto” през януари и планираше да го представи пред феновете си с голямо турне. Поради здравословни проблеми турнето бе прекратено и Joe прекара няколко дни в болница. Вокал в това парче е харизматичния Gary Cherone от Extreme:

Jonathan Davis – What It Is

Първи самостоятелен албум за фронтмена на Korn, Jonathan Davis. Много разнообразен албум, проследяващ еволюцията на Davis като певец и композитор. Korn, между другото, сa почти готови с нов албум според китариста Brian ‘Head’ Welch и той ще бъде много груув-ориентиран.

Lenny Kravitz – Low

Една нощ, Kravitz се събудил в четири сутринта с песен в главата си. Чувствайки се вдъхновен, той се измъкнал от леглото, спуснал се към студиото и записал демо версия. През следващите нощи това се повтаряло. Резултат от тези нощни сесии е албумът “Raise Vibration“, а как звучи той на живо, ще разберем на 4 май 2019.

Live – Love Lounge

След раздяла, продължила повече от 10 години, Live се събраха в оригинален състав – Ed Kowalczyk (китара, вокал), Chad Taylor (китара, бек вокали), Patrick Dahlheimer (бас) и Chad Gracey (барабани, перкусии) и издадоха новото EP “Love Lounge“:

Mark Knopfler – Good On You Son

Основният двигател на Dire Straits, Mark Knopfler, издаде новия си “Down The Road Wherever“, за който твърди, че е вдъхновен от различни събития и спомени, включително дните в Deptford със Straits.