След зимната летаргия, сковаваща културния (а и не само) живот в началото на всяка година, през март у нас отново има признаци на затопляне.

Два месеца, през които почти нямаше концерти са достатъчни, време е да се подготвяме за идващото фестивално лято и да си припомним що е то музика на живо!

“Най-яките концерти”, рубриката, в която насочваме радарите Ви към всяко яко събитие, независимо каква музика харесвате, отново е тук и дава отговор на нелекия въпрос “а довечера какво ще правим”. Време е да направите своята програма за март.

Leprous / Monuments / Kalandra – 3 март 2023 – Joy Station, София

Винаги силно емоционални и експресивни на живо, Leprous са като прецизен часовник в студио, откъдето вадят по албум през година от 2009 насам. Миналогодишният ‘Aphelion‘ изведе групата в новото десетилетие елегантно с най-динамичния и емоционален албум, излизал изпод перото на лидера на бандата Einar Solberg. Певецът споделя, че песните в записа са писани и записвани по най-различни начини – от джем сесии, през идеи, които написва вкъщи и развива с групата, до песни, в които дори допускат феновете в процеса. „Това е най-разнообразният ни албум”, казва Solberg, а критиката приема ‘Aphelion‘ със силно позитивни ревюта. „Албумът носи заряд от прог, джент, поп, фънк, трип хоп и електроника, но резултатът е далеч по-внушителен от сбора на тези влияния. Никой не звучи като Leprous”, пишат в знаковото списание ‘Prog‘.

Leprous, Monuments и Kalandra са в клуб Joy Station на 3 март. Билети има все още в мрежата на www.bilet.bg, магазини На Тъмно, както и в The Wrong Bar в София.

Събитието във Facebook: facebook.com/events/619321683259847