На 20 септември Nick Cave ще издаде мемоарите “Faith, Hope And Carnage”, които ще бъдат придружени от аудиокнига, разказана от изпълнителя. Мемоарите са базирани на 40 часа интервюта между Cave и приятеля му Seán O’Hagan, журналист от Observer.

“Faith, Hope And Carnage” ще обхване личния живот на Cave в шестте години след смъртта на сина му Arthur, който почина през юли 2015 г. на 15-годишна възраст. По-рано тази година Cave загуби и 31-годишния си син, Jethro Lazenby.

Аудиокнигата е записана така, че слушателят, когато е със слушалки, чува речта сякаш седи между Cave и O’Hagan. В записа на “Faith, Hope And Carnage” са включени и музикални елементи от албумите на Cave “Carnage” (с Warren Ellis, 2021), “Skeleton Tree” (с The Bad Seeds, 2016) и “Ghosteen” (отново с The Bad Seeds, 2019).

Аудиокнигата завършва с 12-минутен допълнителен разговор между Cave и O’Hagan за процеса ѝ на запис. Тя е режисирана и продуцирана от Iain Forsyth и Jane Pollard, с които Cave работи по филма “20,000 Days on Earth”.

Работата с Nick през годините оказа фундаментално влияние върху нас. За тази аудиокнига искахме да предоставим директно изживяване – място на масата с Nick и Seán, две светли душевности, опитващи се да разберат нещата. Интимни, приключенски, неуверени и смели, тези разговори ще отворят съзнанието ви и ще излекуват сърцето ви“, казват в изявление Forsyth и Pollard.