Преди месец, в края на септември, организаторите на най-големия австрийски рок фестивал Nova Rock обявиха първата вълна групи за фестивала – сред тях Slipknot, Tenacious D, Parkway Drive, Papa Roach, Amon Amarth и много други.

Днес, с добавянето на нови хедлайнери и още много групи, афишът става все по-силен и разнообразен – като количество и качество на групите. Към новите групи се присъединяват няколко наистина велики. Преди всичко завръщането на рейв легендите The Prodigy, които ще тръгнат на турне за първи път през 2023 г. без Keith Flint, който почина твърде рано. Ще бъде интересно да видим как Liam Howlett & Co. ще се справят без своя ексцентричен фронтмен.

Иначе фестивалната сряда беше подобаващо подсилена. Преди Slipknot да озвучи големия финал, множество топ изпълнители от голямо разнообразие от жанрове и държави ще предизвикат сензация. Disturbed идват с нов албум и всички класики, Marteria ще осигурят необходимата порция рап, а In Extremo отново могат да докажат, че са сред най-добрите банди на живо в света. Също така нови в афиша в сряда: The Hu, Simple Plan, Asking Alexandria, Lorna Shore и Mob MC.

В допълнение към The Prodigy, Meshuggah, Blind Channel, Takida и Thundermother също са потвърдени за четвъртък. Петък ще бъде подсилен с Avatar, Bury Tomorrow, Funeral For A Friend, Autumn Bride и All Faces Down, а в последния ден, събота, можете да очаквате Nightwish и Schmutzki. Така че партито е отново ще бъде велико!

Nova Rock 2023 ще се проведе от 7 до 10 юни в Pannonia Fields в Nickelsdorf, Бургенланд. Фестивални пропуски, билети, целия състав и цялата друга компактна информация можете да видите на www.novarock.at.

Nova Rock се провежда за пръв път през 2005-та и от тогава фестивалът е посрещал титани като Metallica, Guns N’ Roses, Soundgarden, Black Sabbath, Rammstein, Red Hot Chili Peppers, Muse, Linkin Park, The Prodigy, Green Day, Motörhead, Kings Of Leon, Kiss, The Killers, Iron Maiden, Nine Inch Nails, System Of A Down и кой ли още не.

На двете главни сцени и се изявяват предимно рок, метъл, aлтърнатив и пънк банди, но понякога се прокрадва и някой актуален денс-акт. А през последните години специалната стракция в последния ден на фестивала е духовият откестър на Никелсдорф, Wendi’s Böhmische Blasmusik 🙂 През юни всяка година натам се запътват колони с автомобили от цяла централна Европа за се потопят в атмосферата на това велико рок-събитие. Смятаме, че добре познавате този фестивал – наш екип ви запознава с него в последните години и в галериите ни може да си припомните страхотни моменти и велики банди.

Фестивалът се провежда се в Никелсдорф, Австрия (на 70 км от Виена, 35 км от Братислава и на около 3-4 км от границата с Унгария).