The Neon” е място, което живее във въображението, което ние – вие и аз – поставяме в реалния свят. Това може да бъде нощен клуб, магазин, град, кафене, страна, спалня, ресторант, изобщо всяко място. Това е място на възможност в топла светлина и това е музиката, която ви отвежда там.

Написан и продуциран от Erasure, първоначалните сесии на албума накараха Vince и Andy да се съберат отново, за да работят върху наследника на “World Be Gone” от 2017 г. със свеж оптимизъм и енергия, отчасти породени от собствените им скорошни лични проекти. Vince обяснява: „Нашата музика винаги е отражение на това как се чувстваме. Той беше на добро място в духовно отнишение и такъв бях аз – наистина добри места в съзнанието ни. Можете да чуете това“.

Получавайки вдъхновение от поп музиката през десетилетията, от групите, които Andy обича като дете до наши дни, той обяснява: „Ставаше дума за освежаване на любовта ми – надявам се, нашата любов – към страхотната поп музика. Искам сега децата да чуят тези песни! Исках да заредя усещането, че поп музиката може да дойде от всеки“.

Слушайте албума “The Neon” тук и поръчайте на адрес mute.ffm.to/TheNeon.

Erasure – “The Neon“:

01. Hey Now (Think I Got A Feeling)
02. Nerves of Steel
03. Fallen Angel
04. No Point In Tripping
05. Shot A Satellite
06. Tower of Love
07. Diamond Lies
08. New Horizons
09. Careful What I Try to Do
10. Kid You’re Not Alone