Download Festival потвърди повече от 40 нови групи, добавени към тазгодишния афиш, включително Neck Deep, Five Finger Death Punch, Alter Bridge и Halestorm.

Те се присъединяват към десетки групи, обявени по-рано за специалното четиридневно издание на Download, където Metallica, Slipknot и Bring Me The Horizon ще бъдат хедлайнери. Официалният плакат на състава е показан по-долу и съответства на „изтекъл“ плакат, циркулиращ в социалните медии от снощи.

С дългоочакваните еднодневни билети, пуснати в продажба днес, пълните „дневни раздели“ също бяха публикувани и разкриват, че вече има 13 групи, потвърдени да свирят в четвъртък – допълнителна вечер за отбелязване на 20-то юбилейно издание на фестивала. Metallica ще бъде хедлайнер и в четвъртък и в събота, с обещанието да няма повтарящи се песни.

В четвъртък към тях ще се присъединият Alter Bridge, които наскоро издадоха албума си „Pawns & Kings“. Five Finger Death Punch, които ще се присъединят към Metallica на световното им турне, също са потвърдени. Съставът в четвъртък ще включва още Lzzy Hale и Download ветераните Halestorm.

Към афиша за четвъртък се присъединяват още Perturbator, Jinjer, Mammoth WVH, The Bronx, Mom Jeans, Fearless Vampire Killers, Tigress, A.A Williams, Caskets и Mimi Barks.

В петък на сцената ще се качат пънк рокерите от Wrexham Neck Deep. Последният им сингъл „Heartbreak of the Century“ беше пуснат по-рано тази седмица. Darksynth легендите Carpenter Brut ще направят своя дебют на Download с изпълнение на живо, което казват, че е вдъхновено от Trent Reznor от Nine Inch Nails.

Към състава в петък се присъединяват още Pup, Hot Milk, Epica, Smash Into Pieces, Empire State Bastard, Undeath, The Warning и Taipei Houston.

До началото на фестивала остават малко повече от 100 дни. Това е специално издание за 20-та годишнина на Download това лято с четири дни, което ще се проведе от четвъртък, 8-ми до неделя, 11-ти юни – и както обикновено, можете да се появите и да започнете да купонясвате от сряда с билет за къмпинг за 5 нощувки.

Организаторите на Download внесоха някои промени миналата година. Сега къмпингите сега са много по-близо до арената, отколкото в предишни години. Те също така положиха допълнителни усилия за устойчивост, като използват повече биогорива и се отърват от пластмасата за еднократна употреба.