По случай 50-годишнината на John Lennon / Plastic Ono Band“, излезе нов видеоклип към “Isolation“. Заснето през 1971 г., видеото е обиколка около дома им в Титънхърст Парк, като дава на зрителите представа за живота на Йоко Оно и Джон Ленън.

От тяхната спалня до банята, до гардеробите, видеото предоставя нова представа за живота на двойката, с всички орнаменти и предмети от ежедневието. Обявайки видеото в Twitter, Оно каза на зрителите да „изследват великденските яйца“ (скрити изненади) в дома си, а видеоописанието изброява тези скрити скъпоценни камъни, за да могат хората да ги намерят. Някои от елементите включват книгата на Оно, “Грейпфрут”, преспапие на Apple Corps и камерата на Йоко, с която е снимана обложката на албума “Imagine“.

Днес, 23 април излиза “John Lennon / Plastic Ono Band: The Ultimate Collection“, издание на Capitol / UMe, разположена на цели осем диска.

Първоначално издаден през декември 1970 г., „John Lennon / Plastic Ono Band“ е записан малко след разпадането на The Beatles. В записа, който е ко-продуциран от Phil Spector и описан от Lennon като „най-доброто нещо, което някога съм правил“, присъства Ringo Starr на барабани и Klaus Voormann на бас и включва песните като „Working Class Hero“, „Isolation” и “God“.

John Lennon / Plastic Ono Band

Disc 1

1. Mother
2. Hold On
3. I Found Out
4. Working Class Hero
5. Isolation
6. Remember
7. Love
8. Well Well Well
9. Look At Me
10. God
11. My Mummy’s Dead
12. Give Peace A Chance
13. Cold Turkey
14. Instant Karma! (We All Shine On)

Disc 2

1. Mother / Take 61
2. Hold On / Take 2
3. I Found Out / Take 1
4. Working Class Hero / Take 1
5. Isolation / Take 23
6. Remember / Rehearsal 1
7. Love / Take 8
8. Well Well Well / Take 2
9. Look At Me / Take 2
10. God / Take 27
11. My Mummy’s Dead / Take 2
12. Give Peace A Chance / Take 2
13. Cold Turkey / Take 1
14. Instant Karma! (We All Shine On) / Take 1