Преди дни ви подшушнахме, че предстои нещо интересно около Tuxedomoon, а сега вече е потвърдено: София е част от турнето Half—Mute  2016, включващо серия от ексклузивни концерти из Европа.

tuxedomooon-half-mute_image_fb“Half—Mute” е първия албум на групата от San Francisco, издаден през 1980. Заглавието подсказва за инструментална и вокална част на албума, който е детайлно ревюиран в списание Interview на Andy Warhol  и моментално създава култов статут на авангардната група.

При следващия албум, Tuxedomoon са вече част от новата вълна на нюйоркската сцена. В средата на 80-те групата пристига в Европа, където музиката им, бягаща от жанрови рамки намира своето място. Днес, членовете на групата – St. Brown/ Mexico, Bl. Reininger /Athens, Рeter Principal/New York и L. Lieshout/Brussels са пръснати из света. Bruce Geduldig (1953-2016) напусна този свят преди пролетната част на турнето и е заместен от David Hanеke – визуален артист/художник.

Първото гостуване на Tuxedomoon у нас е през 2011, последвано от концерт през 2012. На предстоящия концерт в Sofia Live Club групата ще представи “Half—Mute” в цялост и песни от богатата си дискография. Наскоро Tuxedomoon издадоха Vinyl Extravaganza – бокс включващ 10 плочи/артефакти.

Sofia Live Club разполага със седящи и правостоящи места и ще бъде оптимизиран за 400 гости. Билети на стандартна цена – 34 лева се разпространяват  в мрежата на Eventim, 39 лева – в деня (резервация на места според практиката на клуба).

https://www.youtube.com/watch?v=xCT2OjgsgVM

За актуална информация следете:

https://www.facebook.com/events/261506667583691/

 

Tuxedomoon live in Sofia 2011:

http://www.dercircle.com/archive_en_tuxedomoon.html

Tuxedomoon live in Sofia 2012:

http://www.dercircle.com/archive_en_tuxedomoon2.html

организатор:

DerCircle www.dercircle.com