Мелодичната дет метъл шайка от Германия AEVERIUM и прогресив метъл норвежците WITHEM ще придружават KAMELOT по време на турнето “Haven European Tour Pt III“, което ще премине през София.


BGTSC представя концерта на KAMELOT, който ще се състои от 19:00 часа на 15 октомври (събота) в столичния клуб “Mixtape 5“. Събитието е част от двугодишното турне в подкрепа на последният им силен албум “Haven“.

KAMELOT е американска група от Тампа, Флорида и е една от най-уникалните, влиятелни и престижни групи през последните деситилетия. Смесвайки прогресив-пауър със симфоник метъл и често елементи от световните музикални школи, KAMELOT създадават в албумите си и на сцената нещо много театрално, мрачно и същевременно много красиво.

KAMELOT са сформирани от Томас Йънгблъд и Ричард Уорнър през 1992 година. Във времето участниците и членовете на групата се променят, но оригиналността на произведенията, които създават остава. Към момента съставът се състои от Томи Каревик (вокали), Томас Йънгблъд (китари), Шон Тибетс (бас), Оливер Палотай (клавишни) и Кейси Грило (ударни). През годините като гост музиканти са се изявявали Шаграт (Dimmu Borgir), неколкократно Симоне Саймънс (Epica) а в последният албум Алиса Уайт-Глуз (Arch Enemy), Трой Донокли (Nightwish) и Шарлот Веселс (Delain). Преди идването през 2012 година Томи Каревик също участва като един от гостите на групата по време на Pandemonium World Tour 2011. Единственият хедлайнерски концерт на KAMELOT в София бе през 2008 година пред пълната зала “Христо Ботев“.

До момента дискографията на KAMELOT се състои от впечатляващите 11 студийни и 3 концертни албума, 1 DVD и достатъчно видеоклипове. Последният им албум “Haven“ излезе през май 2015 чрез Napalm Records.

Билети за шоуто се продават от днес онлайн и в мрежата на EVENTIM в цялата страна. Местата, от които могат да бъдат закупени, са бензиностанции OMV, магазините на Orange, Пикадили, Technopolis, Техномаркет, Usit Colours, Outlet Alex, магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, Office 1 Superstore, касите на Изи Пей, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината.

До 21 август цената на билетите ще е 40 лева, от 22-ри и до деня на концерта ценат ще е 45 лева. В случай на налични места, в деня на събитието и на място в клуба цената на входа ще е 50 лева.

*Клубът не работи с резервации

**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe

***Гардероб – упътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv

Предстои оповестяването на подробности и специалните гости на събитието.

Организаторите препоръчват навременното закупуване на билети и спазването на реда в клуба!