Немските легенди Oomph! представиха завладяващата заглавна песен от предстоящия си 14-ти албум, “Richter und Henker“, който ще излезе на 8 септември чрез Napalm Records.

След като се класираха на #1 в официалните немски класации за албуми с успешния си предишен албум, Ritual (2019), и достигнаха над 25 милиона слушания на най-големия им хит „Augen Auf!“ в Spotify, със сигурност може да се каже, че както фенове, така и критици очакват с нетърпение новия албум, отново записан изцяло от самата група. Предстоящият дългосвирещ албум поставя началото на нова ера, тъй като отбелязва първия албум с нов състав, като към CR4P и Flux се присъединява новият вокалист Der Schulz.

Придружен от официален музикален видеоклип, „Richter und Henker“ завладява слушателя със смесица от закачливи китари и скандиращи вокали, като същевременно критикува невежите социални движения. Безброй масивни международни турнета и участия на фестивали проправиха пътя на изключително успешната група и този ноември феновете получават шанса да видят новия състав на Oomph! на живо по време на турне.

Oomph! споделят: „„Richter und Henker“ се занимава с комуникацията и поведението, особено в социалните мрежи в наши дни, където несъгласните биват клеветени: „Ако не подкрепяте моето мнение, вие сте против мен. Тогава ти си глупав и аз те мразя и обиждам и няма да те слушам повече. Това лесно може да доведе до загуба на обективни дискусии, които са от решаващо значение в една демокрация. Безотговорни популисти сеят омраза и недоволство, за да извлекат политическа и парична печалба от това.

Гледайте “Richter und Henker” tuk:

Oomph! – “Richter und Henker”

1. Wem die Stunde Schlägt
2. Richter und Henker
3. Soll das Liebe Sein?
4. Nur Ein Mensch
5. Schrei nur Schrei
6. Nichts wird mehr Gut
7. Sag Jetzt Einfach Nichts
8. Es ist Nichts, Wie es Scheint
9. Wo die Angst Gewinnt
10. All die Jahre
11. Wut feat. Joachim Witt
12. Ein Kleines Bisschen Glück