Звездното британско дуо Hurts, което предефинира структурата на модерната поп музика, отваря нова алтернативна страница в кариерата си. Theo Hutchcraft и Adam Anderson обявиха 4 септември за премиерна дата на дългоочаквания си нов албум – “Faith“.

Колекцията, създадена във времена на световни бедствия и креативен застой на групата, представя усъвършенстваната и непоколебима креативна посока, по която Hurts са поели. Faith е наличен за предварителни поръчки на CD и винил и съдържа издадените до момента тракове “Voices“, “Suffer“ и “Redemption“, като и най-новия сингъл на дуото – “Somebody”. 

Благодарение на бомбастичния си заряд, отличителния вокал на Hutchcraft и специфичния аранжимент на Anderson, авангардното поп парче разширява периметрите на звуковата палитра и се нарежда до най-внушителните експериментални музикални проекти на Hurts. 

“Somebody” е песен за неподчинението, силата и способността да се изправиш отново на крака след силен удар. С това парче сменяме предавката и подчертаваме наситената енергия, която тепърва ще усетите в албума Faith“, споделя дуото.
Видеото към “Somebody” е продължение на отличителните визуални класики на Hurts – обмислени, артистични, пленителни – отражение на страстта им към концептуалното.

За първи път дуото загатна за предстоящия си албум преди 2 месеца, когато издаде сингъла  “Voices” – електронен поп трак, със синтетично звучене, експресивни вокали и тържествен ритъм.

“Voices” е песен за изолацията, отчаянието и манията. Но също и за силата на духа и съзнанието. Написахме я по време на лична криза и я споделяме със света по време на публична криза. Надяваме се да даде надежда на всеки, който се бори със собствените си демони“, споделя вокалистът на групата Theo Hutchcraft.

Благодарение на четирите си нови сингъла, Hurts отново затвърдиха умението си да творят неочаквани и грандиозни изявления в музикалната поп сфера, а предстоят още изненади…

За новия албум, Adam Anderson казва: „Ако бяхте ми казали, когато го стартирахме, колко последователен, мощен и автентичен ще бъде само след няколко месеца, вероятно не бих ви повярвал. На един етап реших, че нямаме шанс“.

Говорейки за депресията и изтощението, за които споменава в отворено писмо през 2017 г., вокалистът Theo Hutchcraft добавя: „Бях напълно изтощен физически и психически. Трябваше да спра и да не правя нищо за известно време, защото не можех да мисля, не можех да се съсредоточа. И не знаех какво всъщност ще ни донесе бъдещето. Не знаех дали отново ще направим нов албум“.

Hurts – “Faith

1. Voices
2. Suffer
3. Fractured
4. Slave To Your Love
5. All I Have To Give
6. Liar
7. Somebody
8. Numb
9. Redemption
10. White Horses
11. Darkest Hour

Формирано в Манчестър преди десетилетие, електроник поп дуото Hurts съчетава таланта на вокалиста Theo Hutchcraft и мулти инструменталиста и продуцент Adam Anderson. Познати, благодарение на впечатляващите си и стилни видеа, Hurts създават епична и драматична поп музика, вдъхновена от 70s Krautrock, 80s new wave и 90s R&B. През август 2010 г. дебютният албум на дуото – “Happiness”, се нарежда в топ 5 на най-продаваните албуми във Великобритания и се превръща в най-бързо продаващият се дебютен албум на банда в страната същата година. Студийният проект включва хитовите сингли “Better Than Love”, “Wonderful Life” и “Stay”. Албумът постига огромен успех в цяла Европа и печели 13 пъти платинен статус и 4 пъти златен в останалата част на света, като само в Германия продадените копия са над 500 хиляди.

През 2013 г. Hurts издават втория си албум “Exile”, който достига до топ 10 най-продавани албума във Великобритания, а самият Elton John е гост-пианист в парчето “Help”. 2 години по-късно дуото пуска и трети студиен албум – “Surrender”, по който Theо и Adam работят с продуцентите Quant, Stuart Price (Madonna, the Killers) и Ariel Rechtshaid (HAIM, Vampire Weekend). Епичният видеоклип към песента “Lights” от албума събира многобройни номинации за видео на годината. През 2017 г. Hurts се завръщат с още един албум – “Desire”.

Продали стотици хиляди билети за концерти в цял свят през последното десетилетие и оглавявайки многобройни фестивални сцени, дуото събира невероятна международна фен база и се превръща в една от най-успешните британски банди в Русия. 

Hurts ‘Faith’ World Tour 2021

11/02 – Baku – Azerbaijan
14/02 – Almaty – Kazakhstan
17/02 – Vladivostok – Russia
18/02 – Khabarovsk – Russia
20/02 – Irkutsk – Russia
22/02 – Krasnoyarsk – Russia
23/02 – Novosibirsk – Russia
25/02 – Surgut – Russia
27/02 – Ekaterinburg – Russia
01/03 – Nizhny Novgorod – Russia
02/03 – Kazan – Russia
04/03 – Ufa – Russia
05/03 – Samara – Russia
07/03 – Sochi – Russia
08/03 – Krasnodar – Russia
09/03 – Voronezh – Russia
11/03 – Saint Petersburg – Russia
13/03 – Moscow – Russia
14/03 – Moscow – Russia
21/03 – Helsinki – Finland
23/03 – Tallinn – Estonia
25/03 – Riga – Latvia
26/03 – Kaunas – Lithuania
27/03 – Minsk – Belarus
29/03 – Kharkiv – Ukraine
30/03 – Odesa – Ukraine
31/03 – Kyiv – Ukraine
02/04 – Bratislava – Slovakia
03/04 – Prague – Czech Republic
04/04 – Berlin – Germany
06/04 – Warsaw – Poland
07/04 – Katowice – Poland
09/04 – Munich – Germany
10/04 – Zurich – Switzerland
12/04 – Brussels – Belgium
13/04 – Amsterdam – Netherlands
15/04 – London – UK
16/04 – Manchester – UK