“Bloodlust” е името на новия албум на Body Count, излиза на 31-ви март от Century Media. Първият сингъл “No Lives Matter”, за който вече споменахме, излиза на 17-ти февруари.

“Bloodlust” е записан с продуцента Will Putney (Miss May I, Upon A Burning Body), който е продуцирал и предишния “Manslaughter”. В новото CD има няколко по-специални трака: в”All Love Is Lost” участва Max Cavalera (Soulfly, Sepultura), в “Civil War” – Dave Mustaine (Megadeth), а “Walk With Me…” е с Randy Blythe (Lamb Of God).

Ice-T сподели пред списание Revolver: “Записът на албум е много интересен процес. Работиш наистина здраво и когато го завършиш си казваш ‘Yo,  това звучи като албум на някой друг изпълнител’ или, ‘Хей, ние не записахме ли това парче преди три дни?’

И още: “Започваме с някое горещо метъл парче, което можеш да слушаш и без текст. След това музиката ми подсказва темата и текстовете сами идват в главата ми. И моята задача е да не прецакам парчето.” За заглавието на албума той добавя: “Жаждата за кръв е в човешката природа, убийството е толкова нормално, колкото любовта. В природата ни е да искаме да убиваме, но има последствия – затова има филми с кръвопролития, видеоигри. То в е нашето ДНК, хората сме такива”

Body Count, Bloodlust:

01 – “Civil War” (feat. Dave Mustaine)
02 – “The Ski Mask Way”
03 – “This Is Why We Ride”
04 – “All Love Is Lost” (feat. Max Cavalera)
05 – “Raining Blood“/”Postmortem” (Slayer medley)
06 – “God, Please Believe Me”
07 – “Walk With Me…” (feat. Randy Blythe)
08 – “Here I Go Again”
09 – “No Lives Matter”
10 – “Bloodlust”
11 – “Black Hoodie”