“Video Singles Collection”, за първи път пълна колекция, събрала всички емблематични и значими видео сингли на Depeche Mode в периода 1981 – 2013 година, излиза в 3DVD формат и включва над 4 часа съдържание от видеоклипове и близо 120 минути документален материал.  Албумът излиза у нас в деня на световната премиера, 18-ти ноември (петък), от Вирджиния Рекърдс/SONY Music Entertainment.


“Video Singles Collection”
е първият албум с репертоар от каталога на Depeche Mode, който Sony Music издава, след като компанията закупи правата върху целия каталог на групата през юли, 2015г.

За нас е чест и удоволствие да представим албума „Video Singles Collection, съществена придобивка към наскоро лицензирания каталог на групата към Sony и документиращ изключителния принос на Depeche Mode към развитието на видеоклиповете в музикалната история. – се казва в официалното съобщение на Ричард Стори, президент на „Commercial Music Group“, Sony Music Entertainment.

dm-dvd-cover-finalТройният  (3DVD) видео албум представя повече от три десетилетия от музикалната история на групата, оставила траен отпечатък върху съвременната музика. Едни от пионерите на пост-пънк ерата, Depeche Mode, се наредиха сред най-значимите и влиятелни групи в света с продажби от над 100 милиона албуми и сингли. Албумът е своебразен видео разказ, който проследява новаторския път и провокативен подход на бандата с помощта на едни от най-големите визионери в кинематографията, сред които Julien Temple, Anton Corbijn, D.A. Pennebaker, John Hillcoat и други.

Depeche Mode е група, която винаги е поставяла акцент върху визуализирането на музиката, която създава. Благодарение и на работата с режисьори от световна класа, голяма част от видеата на групата са сред най-вдъхновяващите и вълнуващи късометражни филми в историята на музиката.

Видеоклиповете винаги са играли важна роля за начина, по който сме искали да представим музиката на Depeche Mode пред света. Невероятно е да се върнеш назад във времето след толкова години. Докато селектирахме албума, нахлуха толкова много спомени и забравени моменти от снимачните процеси. Страхотно е, че всичките ни видеоклипове ще излязат в общ албум и искрено се надявам, че феновете ни ще се насладят на това пътуване във времето. – казва Мартин Гор.

Video Singles Collection е първият албум от предстояща серия с ретроспективни проекти на Depeche Mode, които Sony Music в партньорство с групата планира да издаде. Серията има за цел да проследи изключителната кариера на Depeche Mode и влиянието, което групата оказва върху поп културата през годините. Video Singles Collection  е и първата видео антология на групата, която събира на едно място видеоклиповете им в периода 1981 – 2013 година. Тройното DVD издание включва 55 видеоклипа като част от тях са с подобрено качество на картината при конвертирането от лентов към дигитален формат, 4 непубликувани алтернативни видео версии и документален филм, специално направен за албума включващ интервюта с музикантите от групата.

Едни от пионерите на пост-пънк ерата, Depeche Mode се превърнаха в една от най-значимите и влиятелни групи в света. Създадена през 1981г. от Мартин Гор, Дейв Геън и Анди „Флеч” Флечър, музикантите от Depeche Mode продължават да са на върха вече три десетилетия както в студиото, така и на концертния подиум. Последният албум на групата “Delta Machine“ дебютира на #1 място в чартовете на 12 държави по света, последвано от световно турне пред повече от 2.5 милиона публика (турнето мина включително и през България). Групата има издадени 13 студийни албума с продажби от над 100 милиона албуми и сингли, които им спечелиха славата на „най-популярната група в света на електронната музика“ (Q Magazine).