Хип-хоп и реге ще се леят из ведро на 11 юни в Борисовата градина, когато Out In Space Studio и Rebelites ще се качат на сцената на Маймунарника за много хубава музика и смели импровизации! Шоуто започва в 21:00 часа, но вратите ще са отворени още в ранния следобед за всички фенове на българските банди.Out In Space е обещаваща хип-хоп формация, която обединява музикантите Imp, Gerata, Alexmall, Gem, Sr. Martini, DarkSide и Mihaela Martin. Стилът им преминава от класическия рап със силно изразена социална позиция характерна за 90-те, през летните вибрации от парчета като „ОК” и стигнем до соул и фънк звученето в изпълненията на Mihaela Martin. И за да бъде всичко наистина извънземно и твърде неопределено, Out In Space ще се появят на сцената с банда в лицето на Борислав Божков (китара), Краз Дзанев (барабани), Петър Петрушев (клавир), Явор Милчев (бас) и Александър Михайлов (сакс).

Лятното настроение ще бъде гарантирано с една от най-добрите реге формации у нас Rebelites. Първоначално групата залага на своеобразна смесица от традиционно реге звучене и дъб импровизации, но след присъединяването на Bisrat Mojo към този микс се добавя и силен афро бийт елемент. През следващите години Rebelites продължава да експериментира в широки музикални граници и преди няколко години направи общо парче с Рут Колева – „Slow Fire“ с изразено джаз и соул звучене.

Rebelites e основана от двама дългогодишни приятели – Цветан Чобанов (пиано) и Александър Георгиев (китара). Постепенно към групата се присъединяват Александър Даниел (барабани), Димитър Бакърджиев (саксофон), Петър Щерев (тромбон), Радослав Златарев (баскитара). За оригиналното звучене на групата много голям принос имат двамата вокалисти – Михаил Люлев и Bisrat Mojo, който е от Етиопия.

Концертът на Out In Space и Rebelites ще подгреят DJ Unkle Billy и Julydrummer, които ще представят на живо аудио визуалния си проект Drumset Vision. Unkle Billy ще е зад пулта със селекция от фънк и хип-хоп класики, а Julydrummer ще застане на барабаните, докато зад тях на сцената ще текат синхронизирани видео семпли от култови клипове, филми и анимации от края на 90-те години.

Вход: СВОБОДЕН
Маймунарника във Facebook: https://www.facebook.com/maimunarnika/