Palaye Royale ще издадат дългоочаквания си нов албум “Fever Dream” на 28 октомври чрез Sumerian Records.

Създаден в сътрудничество с номинирания за Grammy продуцент Chris Greatti (Yungblud, Willow), комплектът от 13 песни оживя в продължение на една година, като групата работеше в умишлена изолация и отделяше много време, за да извае всяка пищно оркестрирана песен. Резултатът е тяхната най-смела и най-визионерска работа до момента.

Заедно с обявяването на “Fever Dream“, Palaye Royale представиха заглавната песен на албума. Едно от най-величествените парчета в албума, “Fever Dream” е раздиращ епос, започващ с момент на пиано размисъл, преди да се превърне в триумфален химн, напълно въплъщаващ трансцендентния дух, който спечели на групата култово следване през годините. Вижте видеото тук:

Palaye RoyaleFever Dream

1. Eternal Life
2. No Love In LA
3. Punching Bag
4. Broken
5. Fever Dream
6. Line It Up (feat. LP)
7. Toxic In You
8. Wasted Sorrow
9. Paranoid
10. Oblivion
11. Lifeless Stars
12. King Of The Damned
13. Off With The Head

В равни части брит-поп, глем рок и арт-пънк, Palaye Royale са натрупали над половин милиард стриймвания през цялата си кариера и са спечелили легион от култови фенове със своя забързан мръсен рокендрол. За първи път кацайки в Лос Анджелис като тийнейджъри, братята си пробиват път нагоре през безмилостната рок сцена в Лос Анджелис, като преминават от свирене в мрачни мазета и клубове, докато живеят в колата си, до хедлайнери на арени по целия свят. И независимо дали излизат на сцената на големи фестивали като Reading и Leeds, Download и Pinkpop или свирят пред разпродадени тълпи в такива отдалечени места като Амстердам, Прага и Мексико Сити, най-важната амбиция на бандата е да задълбочи своите връзка с феновете, наречени с любов Войниците на Кралския съвет.

Предстоящите концерти на групата са:

August 12th @ Soda Pop Festival (Hradec Kralove, CZ)
August 14th @ Sziget Festival (Budapest, HU)
August 17th @ Skwer Play (Poznan, PL)
August 18th @ Frequency Festival (St. Polten, AT)
August 20th @ Pukkelpop Festival (Hasselt, BE)
August 21st @ Lowlands Festival (Biddinghuizen, NL)
August 23rd @ Circolo Magnolia (Segrate, IT)
August 24th @ AMA Festival (Romano D’Ezzelino, IT)

В свой пост групата намекна, че през 2023-та предстои голямо европейско турне, а присъствието на българския флаг означава само едно: ще има концерт и у нас!