Pearl Jam за пореден път влизат в историята, пускайки цифрова колекция от музика от зашеметяващите 186 концертни записа, които включват 5 404 песни. Обхващайки две десетилетия турнета, тази гигантска колекция се състои от най-търсените “bootlegs” от любимите концерти на феновете през 2000, 2003, 2008 и 2013 г.

Изданието със сигурност ще се хареса на огромната база от фенове на групата, като същевременно ще даде достъп до песните им на ново поколение фенове в ерата на стрийминга. Слушайте ги във вашата предпочитана стрийминг услуга – тук.

Продължавайки да ангажира онези твърди фенове по целия свят, като същевременно призовава феновете, които може би не са запознати с историята на бандата на живо, Pearl Jam стартираха и сайтът „Deep“. В този център, феновете могат да търсят любимите си записи по категории и да слушат подбрани от други фенове плейлисти, включително „Best Of“, „Covers“, политически заредения плейлист „Know Your Rights“ и много други. “Deep” ще даде възможност за по-лесно откриване в каталога и ще позволи на по-новата публика да опита най-доброто от групата, подходящо директно за техните лични предпочитания. Всеки бутлег в “Deep” има допълнителен бонус от описания на концерти, написани от супер феновете от Ten Club, добавяйки лична история на феновете към всеки запис.

Преди малко повече от година Pearl Jam представиха най-новия си албум “Gigaton“, който бе приет от фенове и критика с множество похвали и дебютира в Топ 5 на Billboard Top 200. Той бе в списъците с най-добрите албуми в края на годината на Mojo, Consequence Of Sound, Insider и RockTheNight 😉 . Скоро те ще се впуснат в поредното турне – “Gigaton”.