Спектакълът на Иван Юруков е с фрагменти от песни на „Нова генерация“ и по текстове от книгата  „Поздрави от мене боговете“

В седмицата, в която Димитър Воев щеше да навърши 57 години, спектакълът „Част от колекция“ се завръща, но този път на столична клубна сцена. Мястото на срещата е Joy Station, датата е 25 май, а режисьор на музикално-театралния пърформанс е Иван Юруков. Спектакълът е изграден по текстове от книгата на Воев „Поздрави от мене Боговете“ и песни на „Нова генерация“. В бенда със съмишленици на звездата от сериали като „Мен не ме мислете“ и „Столичани в повече“ влизат влизат Николай Димитров (ударни, вокал), Стоян Младенов (цигулка) и Милен Апостолов (пиано, вокал). 

“Част от колекция” е сърцат реверанс към паметта и бунта на един артист, който бе по-голям от времето си и за който продължава да се говори в сегашно време. Иван Юруков е сред децата на 80-те, които достигат до музиката на „Нова генерация“ чрез апокрифни записи на аудиокасета, а поезията на Воев е сред факторите, оформили светоусещането му. „На която и случайна страница да разлистиш „Поздрави от мене Боговете“, все ще попаднеш на реплика, която те вкарва на център и ти напомня, че като творци сме създадени да провокираме духа, не да го опитомяваме.“, казва Юруков.  „Понякога, когато тягостната обстановка в страната ми дойде в повече чета текстовете на Митко Воев отново. Сякаш ги е писал днес, в опозиция на всички онези неприятни поводи, на които ежедневно ставаме свидетели в България. Текстовете му звучат също толкова актуално, колкото през края на 80-те.“

Иван Юруков е изградил спектакъл, който хваща зрителя с вглъбеността , но и бунтарския дух на поетичното слово, с пламенното любовно чувство, но и острия сарказъм, с болката от самотата, но и с романтичният поглед към звездите. Богатите настроения на поезията и музиката на Димитър Воев и “Нова Генерация” са поднесени с иронична игра на стиховете, допълнено от изпълнения на китара, цигулка, кахон, пиано.

Аранжиментите на песните са дело на група „Терпентина“, с която Иван Юруков ще вземе участие и в концерта по повод откриването на Алеята на Воев в Борисовата градина на 21 май.

„Част от колекция“ е подкрепен от Фондация „Димитър Воев-Нова генерация“. 

Достъпът до всички събития на Joy Station се случва свободно и без изискване за предоставен зелен сертификат за ваксинация. Билети за „Част от колекция“ се продават в мрежите на Eventim, URBO, Ticketportal, на касите на ФАНТАСТИКО и на място в Joy Station.