Primal Fear отмениха обявените по-рано концерти за 2021 и 2022 г. „поради сериозно заболяване“.

Германските метъли обявиха отмяната в публикация в социалните мрежи късно снощи:

Скъпи фенове и приятели на Primal Fear. Със съжаление ви съобщаваме, че поради сериозно заболяване групата трябва да анулира всички концерти, резервирани за 2021 и 2022 г. В момента не можем да предвидим кога групата ще може да продължи това, което обича най -много: свирене на живо.
Моля, останете с нас и ние ще ви информираме веднага щом имаме новини. Бъдете здрави!

Update: Официалното изявление на организаторите на концерта на Primal Fear в София:

Групата Primal Fear вчера публикува официално съобщение, с което, за съжаление, отменя цялото си европейско турне, поради здравословни проблеми в своя екип. Концертът на бандата в София, който трябваше да се състои на 22 септември в клуб Music Jam, част от турнето “Metal Commando Over Europe” , също се отменя. Primal Fear много съжаляват за случилото се, и се надяват в най-скоро време да зарадват феновете си, и да се върнат на сцената.

Процедура за връщане на билети:

Закупилите билети онлайн (банков трансфер или PayPal), ще получат сумата си автоматично след направена заявка на имейл help@bilet.bg .

Всички заплатили в брой (куриер и наложен платеж) – трябва да върнат билетите си или по куриер (за тяхна сметка и наложен платеж стойността на билетите), или да посетят офиса на Bilet.bg , като сумата ще бъде върната в брой (задължително условие е да предоставят касовите си бележки, заедно с билетите). Задължително условие е и да запазят дата и час на посещение.

Всички заплатили в брой или с платежен метод  EPAY (каси на Office 1, На Tъмно и FastPay, каса на Easy Pay/ банкомат, Mastercards & Visa) трябва да се свържат с Bilet.bg на help@bilet.bg, за да изплатят сумата в брой в офиса им или да предоставят следните данни: Банкова сметка и Името на титуляра й.

Сумите се възстановяват до 90 дни след пусната заявка.

През април тази година Primal Fear издадеоха сингъл с пет песни, наречен „I Will Be Gone“. В заглавната песен участваше бившата певица на Nightwish, Tarja Turunen.

13 -тият студиен албум на Primal Fear, “Metal Commando“, беше издаден през юли чрез Nuclear Blast. Той е продуцирана от басиста Mat Sinner и смесена от Jacob Hansen.

Primal Fear  са:

Ralf Scheepers – вокал
Mat Sinner – бас, вокал
Alex Beyrodt – китара
Tom Naumann – китара
Magnus Karlsson – китара
Michael Ehré – барабани