Primal Fear искат да ни покажат нещо ново, различно от тяхна страна – след като пуснаха поредица от тежки и удрящи сингли от „Metal Commando“, Mat Sinner и Ralf Scheepers имат нещо изключително за феновете: EP с 5 парчета, създадено около ексклузивно ново изпълнение на тяхната болезнено красива балада “I Will Be Gone“, презаписана с финландската метъл дива Tarja Turunen.

В окончателния ни списък с желания имаше три известни вокалистки“, коментира Mat Sinner. „Това, че именно Tarja се включи в тази песен, е въпрос на чиста радост за всички нас. Работата заедно по песента и видеото беше напълно спокойна и професионална – страхотно преживяване и защото гласовете на Tarja и Ralf се съчетават невероятно добре. Сега можем да разширим сагата „Metal Commando“ с уникална глава. Всички наистина се гордеем с този сингъл. “

Финландската икона се съгласява: „Бях много щастлива да получа поканата да участвам в красивата песен на Primal Fear „I Will Be Gone“. Започнахме своята кариера почти по едно и също време преди много години и най-накрая получихме шанс да работим заедно. Обичам песента и лично тя ми помогна много. Наистина се надявам, че това сътрудничество ще се хареса на хората и че ще им донесе радост, особено в тези трудни моменти, които преживяваме в момента.

Тук може да слушате песента, а официалното видео може да очаквате по-късно днес:

Primal Fear: “I Will Be Gone

01. I Will Be Gone (feat. Tarja Turunen)
02. Vote For No Confidence
03. Rising Fear
04. Leave Me Alone
05. Second to None