Queensrÿche издадоха на 7 октомври 2022 дългоочаквания “Digital Noise Alliance” чреч Century Media Records. Точно в 19:00 излиза и новото им видео, “Hold On” – гледайте го по-долу.

Работата по “Digital Noise Alliance” отново беше ръководена от Chris “Zeuss” Harris, който преди това работи с Queensrÿche върху “Condition Hüman” и “The Verdict” от 2015 г.

В най-трудните времена винаги можем да се утешим знаейки, че Queensrÿche вече не са толкова близо до ръба. Преди десетилетие легендите от Сиатъл ни разтревожиха с албуми като “Dedicated To Chaos” – достатъчно приличен албум, но толкова далеч от звука, който направи групата известна и обичана, че дори най-верните фенове започнаха да недоволстват. Всичко се промени през 2013 г. След като издържаха ожесточена раздяла с певеца Geoff Tate, те се събраха отново с Todd LaTorre на микрофона и с обща цел да се свържат отново с миналото на Queensrÿche и да го пренесат в бъдещето с гордост.

Три албума по-късно, малцина биха оспорили, че това въплъщение на групата е довело до добри резултати и то с нарастваща увереност. Последният им албум, „The Verdict“ от 2019 г., беше широко приветстван като абсолютен рекордьор и с право. Въпреки че в никакъв случай не са обвързани с някакъв сакрален звук, Queensrÿche се бяха научили да извличат най-доброто от двата свята, като създаваха музика, която повтаряше прог метъла на техните ранни класики, като същевременно вървяха неумолимо напред, с глави, жужащи от свежи идеи.

През миналия март певецът на Queensrÿche Todd La Torre каза пред FOX17 Rock & Review за предстоящия албум на групата: „Всяка песен може да има малко по-различно отношение и искахме просто да използваме истински усилватели и всички винтидж, истински неща, използвани през цялата история на Queensrÿche. Направихме всички барабани на място в Клиъруотър [Флорида] – огромен дом с най-невероятния таван за барабанна зала“, продължи La Torre. „Така че ние направихме всички барабани там. И тогава, наистина, при мен [в Санкт Петербург, Флорида], ние можем да запишем всички китари, бас и вокали.

Дните, когато наемахме студия за хиляда долара на ден, ние всъщност вече нямаме нужда от това. И нашият продуцент Zeuss, който направи последните два албума на Queensrÿche — той прави всички неща на Rob Zombie; той е много опитен продуцент, той се занимава с миксиране и мастериране, така че всичко е на едно гише — той е от Масачузетс. Така че той се справя с всички тези задължения. И нещата вървят наистина добре. Прекарваме си страхотно.

Вижте новото видео тук:

QueensrÿcheDigital Noise Alliance

01. In Extremis
02. Chapters
03. Lost in Sorrow
04. Sicdeth
05. Behind the Walls
06. Nocturnal Light
07. Out of the Black
08. Forest
09. Realms
10. Hold On
11. Tormentum

Миналия ноември La Torre каза пред канадския The Metal Voice за музикалната посока на новия материал на Queensrÿche: „Не звучи като „The Verdict“. Не мисля, че сме се замислили, като: „О, трябва да звучим old school или нещо друго.“

Той продължи: „Знаеш ли какво направихме в този запис… Друг път всеки човек изпращаше собствените си идеи за песни и след това ние работихме върху тях. Но това, което направихме в този запис, беше различно – Eddie [Jackson, бас] — Eddie има няколко песни, които са наистина страхотни, които той написа и след това ни показа когато бяха почти готови. И тогава Michael написа някои интересни акорди — все още оставайки в тон и всичко. Но всички влязохме в една стая тук [във Флорида] и започнахме буквално от нулата. Като: „Michael, какво имаш?“ [И той] измисляше риф. И Casey [Grillo] щеше да седне на барабаните, или аз ще седна на барабаните. Всички всъщност бяхме в една стая и просто опитвахме като в добрите стари времена. Така че този запис беше направен така — почти ццелия, минус една-две песни. И дори това се промени малко.”

В началото на 2021 г. Wilton каза пред The ​​Metal Voice за звука на новата музика на Queensrÿche: „Нашият продуцент, Zeuss, ако това е някаква индикация, той казва, че звучи като Queensrÿche… Не искате да поемате твърде много драстични промени в днешно време. Така че мисля, че това е по-скоро продължение на „The Verdict“, в някакъв смисъл. Ние се движим на тази вълна. Беше добре за нас. [ Смее се]“.

През октомври Wilton потвърди, че заврърналият се китарист Mike Stone ще допринесе за китарни сола в следващия студиен албум на групата. От края на май 2021 г. Stone изпълнява задълженията на втората китара в Queensrÿche, след като те обявиха през юли, че дългогодишният китарист Parker Lundgren напуска групата, за да се съсредоточи върху „други бизнес начинания“.

Първоначално Stone се присъединява към Queensrÿche за албума от 2003 г. “Tribe” и остава в групата шест години, преди да я напусне. През последните пет години Grillo замества оригиналния барабанист на Queensrÿche Scott Rockenfield, който се оттегли от турнетата на групата в началото на 2017 г., за да прекара време с малкия си син. В началото на октомври Rockenfield заведе дело срещу оригиналните членове на групата Wilton и Jackson, твърдейки, наред с други неща, нарушаване на договора, нарушаване на доверителното задължение и неправомерно освобождаване от отговорност.

По-рано тази година Queensrÿche се оттеглиха от поредицата концерти на Scorpions “Sin City Nights” в Лас Вегас, за да подкрепят Judas Priest на датите на турнетo “50 Heavy Metal Years” в Северна Америка.

Групата ще подгрява Judas Priest на следните дати:

Oct. 13 Wallingford, CT – Toyota Oakdale
Oct. 15 Albany, NY – MVP Arena
Oct. 16 Boston, MA – MGM Music Hall Fenway
Oct. 18 Uniondale, NY at Nassau Veterans
Oct. 19 Wilkes-Barre, PA – Mohegan Sun Arena at Casey Plaza
Oct. 21 Kalamazoo, MI at Wings Event Center
Oct. 22 Detroit, MI at Masonic Temple Theatre
Oct. 24 Cincinnati, OH – The Andrew J Brady Music Center
Oct. 25 Waukegan, IL – Genesee Theatre
Oct. 27 Green Bay, WI – Resch Center Theater
Oct. 29 Moline, IL – TaxSlayer Center Moline
Oct. 30 Mankato, MN – Mayo Clinic Event Center
Nov. 01 Sioux City, IA – Tyson Events Center
Nov. 02 Rapid City, SD – The Monument
Nov. 07 Ontario, CA – Toyota Center
Nov. 08 Tucson, AZ – TCC Arena
Nov. 10 Loveland, CO – Budweiser Events Center
Nov. 12 Park City (Wichita),KS -Hartman Arena
Nov. 13 St. Charles, MO – The Family Arena
Nov. 15 Corbin, KY – The Corbin Arena
Nov. 17 Southaven, MS – Landers Center
Nov. 18 Baton Rouge, LA – Raising Canes River Center
Nov. 20 Oklahoma City, OK – Paycom Center
Nov. 22 San Antonio, TX – Tech Port Center & Arena
Nov. 23 San Antonio, TX – Tech Port Center & Arena
Nov. 25 Dallas, TX – The Factory – Deep Ellum
Nov. 26 Corpus Christi, TX – Concrete Street
Nov. 28 Edinburg, TX – Burt Ogden Arena
Nov. 29 Houston, TX – 713 Music Hall

Queensrÿche са:

  • Eddie Jackson / бас
  • Michael Wilton / китара
  • Todd La Torre / вокал
  • Casey Grillo / ударни
  • Mike Stone / китара