Rammstein преразглеждат своя втори албум от 1997 г. “Sehnsucht” с ново разширено издание, което трябва да излезе на 9 юни.

Германските икони придават на албума – първият диск на Rammstein, издаден в САЩ – нов блясък под формата на нов “HD” ремастер и преработена корица, базирана на оригиналното американско издание. Списъкът с песни също включва актуализиран ремикс от 2023 г. на „Spiel mit mir“.

Групата пуска разширеното издание на “Sehnsucht” в изобилие от „сложно опаковани“ формати: CD, касета и винил с двоен LP (включително черно-бели варианти). Двойните дългосвирещи издания отбелязват първото американско винилово издание на албума след първоначалния си европейски тираж през 2017 г. (албумът беше издаден само на CD и касета през 1997 г.).

Sehnsucht“, което в превод означава „копнеж“, е албумът, който изстреля Rammstein до световна слава с легендарния си хит „Du hast“, който показа фронтменът Till Lindemann и компания да смесват груув метъл, техно и индъстриъл рок в заразителна лудост.

Предимно заради тази песен, “Sehnsucht” достигна номер 1 в германските и австрийските класации и остава единственият албум изцяло на немски език, който е платинено сертифициран от RIAA в САЩ. Други забележителни песни в него са „Engel“ и заглавната “Sehnsucht“, като и двете са често използвани в концертния сетлист на Rammstein заедно със задължителната „Du hast“.

Можете да поръчате предварително разширеното издание Sehnsucht тук. Вижте обложката и списъка с песни по-долу.

Sehnsucht:

1. Sehnsucht
2. Engel
3. Tier
4. Bestrafe mich
5. Du hast
6. Bück dich
7. Spiel mit mir
8. Klavier
9. Alter Mann
10. Eifersucht
11. Küss mich (Fellfrosch)
12. Spiel mit mir (2023 Mix)