MSG Sphere в Лас Вегас беше планирано да бъде най-скъпото място за развлечения, а цената му отново се покачва. Според Billboard мястото за концерти сега се оценява на 2,3 милиарда долара – повече от един милиард долара над първоначалния бюджет.

Когато Sphere – място за представления с 20 000 места, разположено близо до The Venetian – беше обявено за първи път през 2018 г., MSG и Las Vegas Sands Corporation прогнозираха сградата да струва 1,2 милиарда долара, преди да коригират оценките си на 1,7 милиарда долара. Последните документи, подадени в SEC обаче, разкриват, че бюджетът е увеличен до 2,3 милиарда долара.

Някои от увеличаващите се разходи на Sphere могат да се дължат на пандемията, която едновременно спря строителството и повлия на индустрията като цяло. Неотдавнашната промяна обаче се дължи на „цялостната сложност на проекта“, казаха служители. Сградата ще разполага с 580 000 квадратни фута LED панели, за да позволи лесни естетически промени за различни изпълнители, както и 170 000 ултра-насочени високоговорителя, предназначени да насочат аудио към всяка седалка в залата. Когато вземете предвид сферичната форма на арената, тя носи изцяло ново значение на съраунд звука.

Въпреки нарастващите разходи, документите на SEC отбелязват „значителен напредък“ в конструкцията на Sphere, включително LED светлините и апартаментите в арената. Очаква се да отвори врати в края на септември със стартирането на поредицата концерти на U2 „Achtung Baby Live At Sphere“, за която вече ви разказахме. Билети за тези представления са налични тук.