Предстоящият седми студиен албум на Rival SonsDarkfighter” ще бъде издаден следващия март

Рокаджиите от Лонг Бийч Rival Sons обявиха, че седмият албум “Darkfighter“, продължението на “Feral Roots” от 2019 г., ще бъде издаден на 10 март следващата година. Предварителни поръчки – тук.

Новината е придружена от издаването на новия сингъл “Nobody Wants To Die“, с видеоклип в стил Куентин Тарантино, в който групата играе серия от сенчести герои – The Preacher, Fuzzlord, Smiles и MOFO, докато басистът Dave Beste изглежда играе себе си – участва в поредица от престъпни действия. Има и хвърляне на ножове, много кръв и експлодиращи библии, преследване с коли- ужасно вълнуващо.

Живееш живота си, знаейки, че дамоклевият меч виси на косъм над главата ти“, обяснява фронтменът Jay Buchanan. „Напълно си наясно с непостоянството на своето съществуване, но не можеш да мислиш за него през цялото време – или ще ти прецака живота. Няколко години работех в морга като сервизен работник, карах и отварях катафалките. Бих присъствал на три погребения на ден. Понякога препълнени. Друг – само аз, свещеник и дупка в земята. Няма значение кой си. Мислех за това, защото музиката звучеше като преследване.“

Darkfighter” е записан в Нешвил с дългогодишния продуцент Dace Cobb, но началото му се връща към локдауна, когато Buchanan и китаристът Scott Holiday обменят идеи дистанционно. След като стана безопасно да се срещнат лично, двамата работеха заедно у дома в Южна Калифорния, преди да отидат до студиото на Cobb.

Прекарахме повече време за Darkfighter от всеки друг запис, който сме правили“, казва Holiday. „Имаше повече емоция, страст, мисъл и сърце, вложени в песните.“ Що се отнася до заглавието на албума, то е кръстено на серия от несвързани хора, които групата е срещала през последното десетилетие.

Наричам ги „Darkfighters“, защото те се борят с тъмнината и работят, за да повдигнат тези около тях“, казва Buchanan. „Оглеждайки се наоколо, изглежда, че има безкрайно количество хора, разпространяващи страх, травма и нещастие, но тези Darkfighters работят в обратната посока.”

Вижте новото видео “Nobody Wants To Die” тук:

Rival Sons: “Darkfighter

1. Mirrors
2. Nobody Wants to Die
3. Bird in the Hand
4. Bright Light
5. Rapture
6. Guillotine
7. Horses Breath
8. Darkside