Дойде април и отново направихме за вас селекция на концерите, които силно препоръчваме да посетите. Следните 5 събития, специално подбрани от Rock The Night, заслужават вниманието на феновете на хубавата музика. Четете и си отбелязвайте:

  1. Nightstalker (01.04)

Гръцката хард рок група ще направи поредния си концерт на българската сцена като датата на събитието е днес – 1-ви април в столичния клуб  Live & Loud. И да, това не е шега. Nightstalker съществуват от далечната 1989г., като една от първите стоунър рок групи, зародили се в Гърция и Европа. Черпят вдъхновението си от групи като Black Sabbath & Motörhead, а за родината си Гърция са се превърнали в култ. Концертът ще стартира с родните дуумаджии Obsidian Sea.


  1. Контрол (06.04)

Българските пънк ветерани Контрол ще представят новия си албум „9“ в клуб Терминал 1 на 6-ти април. В албума има записани 14 парчета в характерното бързо и весело темпо на групата. Мастерингът е правен от Крис Хансек, който е продуцирал групи като Soundgarden, Melvins, Green River и други. Разбира се, на 6-ти април ще чуем и всички добре познати хитове на групата, което е и предпоставка за идеалната вечеринка за веселба с приятели.


  1. Goran Bregovic & Bijelo Dugme (07.04)

Още едни ветерани, но този път от бивша Югославия – Биело Дугме. Групата е създадена през далечната 1974 г. в Сараево именно от Горан Брегович.  Концерта ще се състои на 7-ми април в столичната зала „Арена Армеец“, а организатори на събитието са Sofia Music Enterprises. Очаквайте от „Ролинг Стоунс-а на Балканите“ най – големите им хитове и луд купон.


  1. Smallman & Ivan Shopov (13.03)

Smallman са една от тези български групи, които успяват да се наложат като фактор в родния ъндърграунд, едновременно с това и да имат капацитет за пробив и извън границите на България. Последното EP на групата е именно в колаборация с Иван Шопов, като на 13-и април в клуб Терминал 1 ще направят и втори концерт заедно. Там ще бъде представено и първото официално видео за 16 годишната история на групата. Елате и усетете магията на музиката.


  1. Irfan & The Moon And The Nightspirit (22.04)

На 22-ри април ни очаква още едно мистично и вълшебно пътешествие. Освен магията на етно/фюжън проекта Irfan, на сцената в клуб *Mixtape 5* ще забият и унгарската pagan folk формацията – The Moon and the Nightspirit. Унгарците ще направят своя дебют в София, както и ще представят съвсем новия си албум “Metanoia“, който излезна съвсем скоро, на 17-и март. Концертът на 22-ри е кулминация на дългогодишно приятелство и взаимна подкрепа между двете групи и финална точка в съвместното им балканско мини турне тази пролет.