Швейцарската индустриъл метъл сила Samael се завърна с чисто нов музикален видеоклип към кавър версията на The BeatlesHelter Skelter“, по случай 53-тата годишнина от издаването на песента.

Песента първоначално се появи в последния им албум “Hegemony” (2017). Samael създават величествен, но смущаващ, пронизително ясен звуков пейзаж, който представя легендарната композиция на The Beatles в съвсем нова светлина, но тя същевременно остава вярна на корените си.

Samael казват за „Helter Skelter“: „На въпроса „коя е първата метъл песен, записана някога“, решихме да отговорим „Helter Skelter“ на The Beatles! За да отбележим 53-тата годишнина от първото издание на ‘Helter Skelter’ и съответно раждането на хеви метъла, ви представяме видео на нашата собствена версия на песента. Видеото разкрива тъмната страна на технологиите и духовността с множество препратки към времевия период, в който песента е пусната първоначално. По отношение на музиката, ние се опитахме да останем верни на оригиналната версия на песента, но подходихме към нея, сякаш това е наша собствена композиция“.