Младата рок група от Ямбол е автор на песента ‘Sweetest Silence’

Няколко дни ни делят от премиерата на първата българо-британска продукция, носеща провокативното заглавие “Доза Щастие”. Историята, вдъхновена от биографичната книга “Падение и спасение”, която разказва за 7 години от живота на младата майка Весела и нейната дъщеря Валя, ще се завърти от 8 ноември по киноекраните в цяла България.

Трейлърът на филма много умело загатва какво да очакват зрителите – много емоции, тежки сцени, любов и малко сълзи. Към тази комбинация може смело да се добави и музиката, която обогатява и уплътнява историята. Основната тема, както в трейлъра, така и във филма, е озаглавена „Sweetest Silence“ и е дело на млада рок група от Ямбол. Георги Георгиев (вокал и китара), Ивайло Борисов (барабани) и Веселин Миланов (бас) създават групата Seconday през 2015 година с идеята да свирят истинска рок музика. Оттогава тримата не пропускат възможност за изява, като кандидатстват на различни рок фестивали и конкурси, а в портфолиото им вече има участия на една сцена с изпълнители като W.A.S.P., Avantasia, Dirkschneider и българската банда Sevi. През април 2019 издават първото си самостоятелно EP „April’s Uprising”.

Веселин Миланов си спомня за деня, в който са получили поканата: “Всичко започна с едно телефонно обаждане в 02:00 сутринта. Помня, че бяхме доста ентусиазириани и почти не спахме тази нощ. Още на следващия ден имахме готова идея, която да развиваме и не ни отне много време да създадем една завършена композиция. Натиснахме жиците и композицията започна бързо да придобива сегашния си вид. Беше вълнуващ момент за нас, защото се чувствахме вдъхновени и развълнувани”.

Автор на текста е вокалистът на групата Георги Георгиев. В него се преплитат темите за любов, сила, раздяла и самота. “Песента е за паралелните светове, които създаваме в нашето съзнание, за да утешим вътрешните си демони в опит да се чувстваме добре, макар и понякога по неправилния път“, споделя Георги.

Премиерата на видеоклипа към “Sweetest Silence“, създаден под режисурата на Яна Титова и заснет от оператора Мартин Балкански, се състоя днес, а песента вече може да бъде открита във всички познати платформи – YouTube, Spotify, Facebook и др.

В саундтрака към филма попадат и песни на изпълнители, като Placebo, Hayes & Y, Jin Monic, Рут Колева, Хилда Казасян и Васил Найденов. Продуценти са bTV Studios и NO BLINK Studio в лицето на Александър Алексиев и Николай Стоичков.

„Доза щастие“ тръгва по кината от този петък – 8 ноември.

Гледайте видеото “Sweetest Silence” тук: