Girls NamesСеверноирландската пост-пънк група Girls Names ще бъде на сцената на Mixtape 5 (B-Side) на 7 октомври от 21 ч.
Предстоящото турне е в подкрепа на новия си албум Arms Around A Vision, отбелязващ пореден креативен завой във вече богатата им на издания кариера. Групата е сформирана през 2009 г. и с напомнящото си най-добрите образци в жанра звучене бързо намира подкрепата на влиятелни независими лейбъли като Captured Tracks и Tough Love.

“Никога не съм се чувствал напълно доволен от това, което правим, до момента, в който не завършихме този албум”, казва вокалистът Кейтъл Къли, който чрез текстовете често изследва собствените си демони и превръща процеса в своеобразна терапия. “По-голямата част от китарната музика в момента е просто детска площадка за по-богатата част от средната класа, всичко стана скучно и елитистко. Чувстваме се напълно самостоятелни в това, което правим и трудно нещо може да ни демотивира, тъй като нямаме какво да губим.”

GirlsNames_230915Билетите са на цена 20 лв. на предварителна продажба и 25 лв. в деня на събитието, и са вече в мрежата на Ticketlogic.

Гостуването се организира от Indioteque, проект с осемгодишна история, участвал в реализирането на концертите на Liima (Дания/Финландия), A Place To Bury Strangers (САЩ), Nite Fields (Австралия), Dirty Beaches (Канада) и много други.

Отзиви за Girls Names и новия им албум:

The Line of the Best Fit: „Мрачен, интелигентен и със сигурност един от най-креативните албуми за 2015 година“.

Drowned In Sound: “Girls Names са група, която постоянно открива нови територии и никога не се задържа на едно място и в един жанр”.

Consequence of Sound: “Музиката им звучи все едно Ник Кейв и Едуин Колинс се конкурират кой да пише песните на Magazine”.