На 8-и април стартира турнето на родната бандаSEVI в подкрепа на дългоочаквания им втори студиен албум “The Battle Never Ends”. Групата подгря феновете с предстартов концерт на 25 март в София, но същинското промо на албума в столицата се очаква през май. SEVI ще представят тавата на живо в Стара Загора, Пловдив, Плевен, Русе, Бургас, Севлиево и др., а през летните месеци турнето ще продължи и с дати в Румъния, Италия, Швейцария и Франция.

1674758_500_

През месец януари SEVI пуснаха сингъла “Don’t Hesitate” – първи от предстоящия нов албум. Песента, както и целият албум на бандата са записани в Intelligent Music Studio, а финалната обработка на звука е на музикалния инженер наLacuna Coil – Marco Barusso.  Пилотният сингъл от албума веднага стана част от родните музикални класации и беше високо оценен и зад граница. Наскоро от бандата обявиха, че “Don’t Hesitate” е влязла в ротация във френскоро ефирно радио  Pulsar.

В албума гостуват и няколко големи имена от светвния музикален бизнес. От SEVI издават, че една от песните е записана съвместно с настоящия китарист на Doro Pesh – Luca Princiotta, а работата по зувка е дело на легендарния продуцент на Europe и Ratt – Beau Hill. Beau Hill сам потърсил SEVI, очарован от сингъла им “On My Own” и пожелал да стане част от новия албум. В албума не липсват и колаборации с родни музиканти като Петър Братанов, Иво Пешев и др.