„Преминавайки през вдъхновяваща, приятна смесица от носталгичен хард рок, прото-метъл, фолк и психеделични влияния от 70-те – “Isle Of Wisdom” се очертава изключително очакван трети студиен албум от пробивните шведски „Adventure Rock“ звезди Hällas.

Създадени през 2011 г. и наречен и на основния персонаж в текстовете – рицар в паралелна средновековна вселена, участващ в религиозна война, причинена от тиранична кралица – Hällas са създателите на жанра “”Adventure Rock””, посветени на гореспоменатото звуково сливане и ексцентричните образи, вдъхновени от рок величията от миналото с фантастичен обрат.

Isle Of Wisdom“, наследник на успешния дългосвирещ “Conundrum” (топ 50 в шведските класации, номиниран за P3 Guld Award), е насрочен за издаване на 8 април 2022 г., точно преди да тръгнат на голяма европейска обиколка. Тази колекция от свежи песни позволява на слушателя да се пренесе в ново царство, напоено с мистерия и ретро-рок атмосфера – ключови характеристики на фантастичната естетика на Hällas. Произведен в сътрудничество с Linn Fijal и Vilma Colling в студио Riksmixningsverket, което е домакин на като Arch Enemy, ABBA и Celine Dion, Hällas имат рядката възможност отново да използва уникалните синтезатори на ABBA за записите на “Isle Of Wisdom“.

Албумът започва със синт-доминираната “Birth Into Darkness”, с невероятно красива вокална линия на певеца и басист Tommy Alexandersson. Музикалното пътешествие продължава с мистичния сингъл “Earl’s Theme”, украсен от хорови гласове, и продължава с изключителната “Elusion’s Gate” – парче, което, като дава място на китарните хармонии на Alexander Moraitis и Marcus Petersson, подчертаващи цялостната епопея и мистериозна атмосфера на албума. Съставен от осем смели опуса, “Isle Of Wisdom” е смела нова стъпка в забележителната звукова траектория на Hällas, която ги утвърждава като една от най-интересните изгряващи ретро рок групи на съвремието.

Гледайте новото видео “Elusion’s Gate” тук:

Hällas – “Isle of Wisdom

01. Birth/Into Darkness
02. Advent of Dawn
03. Earl’s Theme
04. The Inner Chamber
05. Elusion’s Gate
06. Gallivants (Of Space)
07. Stygian Depths
08. The Wind Carries the Word