Три от най-големите имена в електронната музика ще посетят столицата в рамките на 1 месец

Дългоочакваната първа поява у нас на шесткратния носител на награда Грами, Skrillex, най-после ще се състои. Обяви го и самият той в официалния си сайт . Датата е 15 юли, а мястото – паркът на летище София до Терминал 2. Обещанието му е за пълно двучасово шоу в стила на най-големите фестивали по света.

Chase & Status
Chase & Status

Месец преди неговата изява обаче в София ще гостуват още 3 от най-големите имена в света на електронната музика, добили широка популярност у нас в последните няколко години. За парти в една вечер се събират Chase & Status, Sigma и Sub Focus. След две участия на фестивала Spirit of Burgas, Chase & Status са решили, че е време да видят и светлините на нощна София. MC Rage ще реди римите зад микрофона по време на диджей сета на британците, а в сетлиста очакваме да чуем и парчета от новия албум на известното дуо, включително и току-що излезлите сингли “Control” и NRJ. Набралите широка популярност у нас Sigma ще се появят на сцената малко след като издадоха пореден сингъл, този път с Take That. Между няколкото фестивала в Европа, дуото ще мине и през София в компанията на вокалистката на Artful Dodger – Zoe Kypri. Песните, с които добиха световната си слава – ‘Nobody to Love’, ‘Changing’ (feat. Paloma Faith) и ‘Coming Home’ (with Rita Ora), са продадени в над 2.5 милиона копия и са част от плейлистите на най-големите музикални радиа и телевизии през последната година. Финалът за вечерта ще сложи не по-малко популярният у нас Sub Focus. Той стартира кариерата си на Jungle дръм енд бейс сцената и вдъхновяващ се от продуценти като The Prodigy, Chemical Brothers и Daft Punk, Sub Focus постепенно се превръща в една от най-ярките звезди на електронната сцена. ‚X-ray‘ е първото парче, което кара големите лейбъли да му обърнат внимание, а ремиксът на ‘Smack My Bitch Up’ му носи турне на три континента и договор с легендарния лейбъл RAM records.
2f3718f8-cdcd-4b2b-acec-606feb573d55Билетите и за двете събития са в продажба в мрежата на Eventim.bg, бензиностанции OMV, The Mall, билетен център НДК.