Slipknot обявиха първото италианско издание на Knotfest.

Към бандата от Айова на 25 юни 2023 г. в Arena Parco Nord в Болоня ще се присъединят Architects, Amon Amarth, I Prevail, Lorna Shore, Nothing More и Destrage. Билетите вече са в продажба тук.

Брандът Knotfest разширява присъствието си в световен мащаб, като издания са проведени в Щатите, Япония, Мексико и Колумбия, както и във Франция през 2019 г. в сътрудничество с Hellfest за Knotfest Meets Hellfest. Knotfest еволюира в един от най-големите хард рок и метъл фестивали в света, обхващайки четири континента. Стотици хиляди фенове посещават тези мащабни събития, смесващи тежък рок с хип-хоп, световна музика, визуално изкуство, експериментални инсталации и още.

Пред Rolling Stone Shawn “Clown” Crahan описа Knotfest като “мрачно карнавално преживяване. Това не са просто концерти, а и създадената около тях среда. Всичко е заради забавлението. Ден, посветен на нашия начин на мислене, нашите идеи, хората, с които искаме да бъдем. Говоря за миризми, гледки, звуци, тела, всичко ще е претоварено от стимулация.”