Много неща сте очаквали от Mark Tremonti, но едва ли някога сте си представяли, че той ще запише албум с кавъри на Frank Sinatra.

Носителят на награда Grammy музикант, продуцент, композитор, както и основател на хард рок групите Creed, Alter Bridge и Tremonti, Mark Tremonti излиза със своя най-амбициозен и предизвикателен проект досега. Mark си партнира с National Down Syndrome Society (NDSS), за да издаде албум с кавъри на Frank Sinatra, озаглавен „Tremonti Sings Sinatra“. Албумът със селекция от каталога на Sinatra се издава като част от нова благотворителна инициатива, създадена от Tremonti, наречена Take A Chance For Charity. Приходите от албума – планиран за издаване на 27 май – ще отидат в подкрепа на NDSS и работата, която вършат, за да се застъпят и подкрепят хора със синдром на Даун и техните семейства. Mark и семейството му бяха благословени да посрещнат първата си дъщеря Stella миналия март – която е родена със синдрома на Даун – и тогава се ражда идеята за проекта. Видео, споделящо историята на Take A Chance For Charity, можете да видите по-долу.

От години обичах да пея заедно с песните на Франк“, обяснява Mark. „Една вечер намерих едно старо видео, на което той изпълнява „The Song Is You“ от 1944 г. Това ме накара да се потопя във вокалния му подход. Бях поразен и исках да направя нещо. Когато разбрахме за диагнозата на дъщеря ни Стела – синдрома на Даун, звездите се подредиха. Манията ми по Sinatra имаше своята причина. Frank Sinatra събра повече от милиард долара за благотворителност и това е факт, за който искам обществеността да знае. Под неговата хладна и спокойна личност, той имаше голямо сърце. Да се заема с тази благотворителност в негово име беше друг начин, по който звездите се подредиха. Реших да направя този запис, за да събера средства за семейства и хора със синдром на Даун. Този проект е началото на нова цел, която ще имам до края на живота си

Tremonti се обедини с оцелелите членове на оркестъра на Frank Sinatra, създавайки нов поглед към някои от класиките от каталога на Франк. От началните звуци и пиано на “I’ve Got You Under My Skin” до последното вокално аутро на “All Or Nothing At All“, Tremonti демонстрира характерния вокален подход и образцово музикално изпълнение, които направиха работата на Sinatra вечна. За да изпълни визията си, Mark се обърна към музикалния директор на Sinatra – Mike Smith, който събра възможно най-много останали членове на турнетата на Франк, за да запише музиката за „Tremonti Sings Sinatra“. Популярни стандарти като “I’ve Got The World On A String“, “My Way” и “That’s Life” намират нов живот в ръцете на тези невероятни музиканти. Tremonti – известен с работата си с китара, която му е спечелила безброй отличия – оставя инструмента зад гърба си и просто пее в албума с 14 песни. Обложката на албума е оригинална картина, която Tremonti създава специално за този проект.

Видео към новото парче “Fly Me To The Moon” може да видите по-долу.

Mark Tremonti “Tremonti Sings Sinatra“:

01. I’ve Got You Under My Skin
02. I’ve Got The World On A String
03. I Fall In Love Too Easily
04. Wave
05. Fly Me To The Moon
06. Nancy (With The Laughing Face)
07. My Way
08. You Make Me Feel So Young
09. Luck Be A Lady
10. That’s Life
11. Come Fly With Me
12. In The Wee Small Hours Of The Morning
13. The Song Is You
14. All Or Nothing At All