Германските траш метъл пионери Sodom ще издадат ново EP, “1982”, на 10 ноември чрез SPV/Steamhammer.

Ретроспекция към пролетта на 1982 г.: Essen, Stauderstraße в квартал Altenessen, малка плесенясала зала за репетиции в индустриална пустош. Трима надежди с дълги коси са настроили инструментите си и работят усилено, записвайки първата си демо касета с максимална сила на звука. Парчето, което правят, се нарича “Witching Metal” и се превръща в разтърсващ траш метъл от най-чистоа проба.

Фронтменът на Sodom Thomas “Angelripper” Such казва: “По принцип избрахме грешната тоналност, но тогава не се интересувахме от музикалната коректност, а от отношението. Бяхме против установените порядки, имахме проблеми с нашите учители и ръководители, защото, според тях сме се обличали с грешни дрехи и сме слушали грешна музика. В професионалния колеж бях единственият, който обичаше метъла. Всички останали слушаха New Wave или Neue Deutsche Welle.

Това е преди 41 години, но влиянието на тази епоха все още се отразява на настоящето, поради което Tom и Sodom написаха песента “1982”, припомняйки първите стъпки на групата както в музикално, така и в лирично отношение. Сега “1982“, както и презаписите на техните ранни песни “Witching Metal“, “Victims Of The Death“, “Let’s Fight In The Darkness Of Hell” и “Equinox” са увековечени на винил и някои на CD за първи път. И както всяка уважаваща себе си, динамична банда би направила, те също са планирали турне в духа на тази ранна фаза на Sodom през 2023 и 2024 г.

Sodom “1982” EP

01. 1982 (Remix)
02. Witching Metal
03. Victims Of Death
04. Let’s Fight In The Darkness Of Hell
05. Equinox