С концерт промоция на новия си албум “10 ½” Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени ще се включат в тазгодишното издание на фестивала “Салон на изкуствата” в Националния дворец на културата (НДК). Впечатляващото събитие, продуцирано от НДК, ще се състои на 17 юни от 20:00 ч. в Зала 3 на Двореца.
“Поканихме и продуцираме този концерт на Вълдобрев и Обичайните заподозрени, защото е съвсем обичайно да заподозрете, че вече в Двореца можете да се срещате с най-талантливите български композитори и музиканти”, каза директорът на НДК Мирослав Боршош.
“Обичайните заподозрени” е формацията, с която българският актьор, певец, композитор и филмов режисьор Стефан Вълдобрев записва култовите си албуми “Към”, “Обичам те, мила”, “Революция”, “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, “Пансион за кучета”, “Пропаганда, хромозоми, силикон”, “LIVE”, достигнали общ тираж от над 250 000 копия.
В началото на 2016 г. групата започва работа по създаването на нов студиен албум. Това е техният първи проект с нови песни от 15 години насам, тъй като в периода от 2001 г. до сега, Стефан издава основно албуми с театрална и филмова инструментална музика. Той включва 12 парчета в утвърдената досега посока – смесица от инди-поп и рок песни с як китарен саунд, мелодични линии и въздействащи поетични текстове.
Сценографията и реализацията на 3D проекта за концерта на 17 юни са дело на визуалния артист Полина Герасимова (VJ Поли).
Билети могат да бъдат закупени от касите на Билетен център – НДК и онлайн на Ticketportal.bg на цена от 20 лв. и на 25 лв. – на входа на събитието.
ПОВЕЧЕ ЗА ГРУПАТА
“Обичайните заподозрени” са в състав: рок-легендата Иван Лечев (китарист на ФСБ – единствената българска група, носител на “Грами”), джаз/етно/рок виртуоза Стоян Янкулов (барабанист и перкусионист, концертиращ с редица световни джаз музиканти), Веселин Веселинов – Еко (най-известният български басист, трасирал пътя на знакови джаз, рок и поп групи, а в момента, работещ в колаборация с примата на родната естрада Лили Иванова) и китарната звезда от новото поколение Мирослав Иванов (съосновател на “Инфинити” и “Сафо”, работил значителен период от време в Ирландия, като китарист на група “Amoric”).
Създаването на нов албум започва там, където търсенето на смисъла е подновено. Познатото са онези две рамене, на които предстоящото се изправя и отправя взор към неизследваните хоризонти, за да поеме към тях в устрем, с порив и стихийна творческа енергия. Съкровищата са за тези, които имат смелостта да ги открият, а Стефан Вълдобрев определено е откривател в новия си албум „10 ½”. В компанията на “Обичайните заподозрени” той се впуска в лудешко, стихийно пътешествие напред, дори това „напред“ да е в тъмното, на ръба, някъде там в бурята. Той улавя енергията от творческите светкавици на вдъхновението, за да ни наелектризира с музика за много дълго време.
Не можем да се съмняваме, че и “Обичайните заподозрени” са въвлечени в организирането на музикалната стихия в Зала 3 на НДК. С впечатляващия 3D mapping дизайн на VJ Поли, музиката ще заживее в картини, в които фините музикални интерпретации на Иван Лечев, мощните барабани на Стоян Янкулов, емоционалната бас линия на Веселин Веселинов – Еко и иновативността на Мирослав Иванов ще ни завладеят напълно. Така Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени” в своя чисто нов албум за пореден път ще ни разкрият, че смисъл има и ние просто трябва да го преоткрием на 17 юни в Зала 3 на НДК.

55xigy8y7rc8lt_scale960x800