Steve Lukather и Joseph Williams са приятели от деца и съотборници в ТОТО, споделящи дълга и пъстра история, която процъфтява професионално в световен мащаб през последните десетилетия.

Днес дуото обяви създаването на нова група с музиканти от световна класа. Те ще продължат да обикалят като TOTO и искат да представят турнето си “Dogz Of Oz” по целия свят. Ще бъдат организирани концерти в Северна Америка, Европа, Азия, Австралия и Нова Зеландия, където групата ще изпълни всички си хитове, както и солова музика от самостоятелните албуми на Lukather и Williams.

Към Lukather и Williams за тази следваща глава от тяхната история се присъединяват басистът John Pierce (Huey Lewis And The News), барабанистът Robert “Sput” Searight (Ghost-Note, Snarky Puppy) и вокалистът / клавирист Steve Maggiora (Elvis, Moms Mabely), клавиристът Dominique “Xavier” Taplin (Prince, Ghost-Note) и мултиинструменталистът / вокалист Warren Ham (Ringo Starr). Това бележи петнадесетото въплъщение на състава на TOTO.

В този момент Joe и аз сме единствените дългогодишни членове на групата, които искат да продължат да правят турнета и да създават музика за многото поколения наши фенове“, казва Lukather.

Прекарах почти четири десетилетия и половина от живота си като единственият оригинален член, който никога не е пропускал шоу или албум. Това е нещо, което никога няма да спра и глобалното турне „The Dogz Of Oz“ предлага рядка възможност да преосмислим нашето лично бъдеще, като същевременно запазваме дълбоката връзка, която съществува с публиката, като същевременно им даваме възможност за нови открития. Надеждата е да продължим напред с планирания маршрут за лятото 2021 г., което ще ни върне към нашите фенове по целия свят“.

Williams продължава: “С Luke сме преживели много неща заедно. Той ми е като брат. Нашето творческо партньорство винаги е обогатявало живота ни. Докато гледаме към това, което предстои, няма нищо друго освен очакване да превърнем нашите мисли в действителност. Не мога да се сетя за никой друг на Земята, с когото да искам да продължа, освен с този дългогодишен, лоялен и надарен приятел и съотборник“.

В събота, 21 ноември, новият състав на TOTO ще направи своя глобален дебют. Групата е планирала онлайн събитие, което ще се излъчва в праймтайма в три географски региона: Азия, Австралия / Нова Зеландия; Европа; Северна Америка. Повече информация и билети – тук.

През 2021 г. както Lukather, така и Williams ще издадат солови албуми. Те ще бъдат издадени в световен мащаб в партньорство с Mascot Label Group. Миналия месец Lukather пусна “Run To Me” от предстоящия албум с участието на Williams, Ringo Starr и John Pierce.