Основният член на Toto Steve Lukather издава нов соло албум чрез The Players Club (Mascot Label Group).

Деветият му солов албум “Bridges” не може да бъде озаглавен по-точно. Luke споделя: „Виждам го като мост между моята солова музика и Тото. Фактът, че Joseph Williams, David Paich и аз написахме по-голямата част от записа и фактът, че поканих много от старата банда ToTo да дойдат и да свирят, носи всичко това заедно. Това също доказва, че повечето от старите ми приятели и аз все още сме страхотни приятели и исках да направя запис в стила на Тото, защото никога няма да запишем друг студиен албум. Това е възможно най-близкото до нас.”

Bridges” представя дълбоки корени и разклонения от родословното дърво на Тото. Бивши и настоящи членове допринасят както за писането, така и за изпълнението. Joseph Williams е автор на шест от песните, докато David Paich е автор на четири. Williams свири във всички песни, като допринася с фонови вокали, синтезатори, перкусии или клавиши, докато Paich свири на клавишни в пет.

Барабанистът Simon Phillips участва в “Far From Over“, “Not My Kind Of People“, “When I See You Again” и “Burning Bridges“. Докато Shannon Forrest се завърна да свири в “Someone“, “All Forevers Must End“, “Take My Love” и “I’ll Never Know“. И старият приятел и бивш член Lee Sklar, и басистът на Gov’t Mule Jorgen Carlsson свирят на бас в няколко песни, а самият Luke свири в няколко други. Във „Far From Over“ Trev Lukather изпълнява китари, бас, фонови вокали и синтезатори. Сегашният кийбордист на Toto Steve Maggiora е съавтор на “Take My Love” и изпълнява всички клавиши заедно с фонови вокали в тази песен.

Албумът “Bridges” включва бивши членове на Toto: David Paich, Joseph Williams, Simon Phillips, Steve Maggiora и група звездни музиканти като Shannon Forrest, Lee Sklar, басиста на Gov’t Mule Jorgen Carlsson и синът на Luke, Trev Lukather.

Първи сингъл от албума е “When I See You Again“, чуйте я тук:

Steve Lukather – “Bridges

1. Far From Over
2. Not My Kind Of People
3. Someone
4. All Forevers Must End
5. When I See You Again
6. Take My Love
7. Burning Bridges
8. I’ll Never Know