Sting се готви да пусне нов рок албум за първи път от 13 години. В момента певецът работи по новите парчета в звукозаписно студио в Ню Йорк. По думите му записите вървят много леко и за някои от песните са небходими не повече от един или два дубъла, за да станат перфектни. Той прекара последните няколко години в писане и представяне на „The Last Ship“ – мюзикъл, който е базиран на детството му в следвоенна Англия. Той издаде и албум със същото име през 2013 година

Сега, обаче, бившият фронтмен на Police се завръща към рок звученето. Албумът ще носи странното име “57th & 9th”. ТИмето идва от кръстовището, което музикантът пресича всеки ден на път към студиото.

В интервю за Rolling Stone британският музикант споделя, че албумът ще бъде посветен на бежанците, а също и на Принс. В песента “Inshallah” се пее за бежанците, пътуващи за Европа. 2016129-sting

“One Fine Day” пък е посветена на тези, които със скептицизъм възприемат промените в климата. “Най-голямата движеща сила зад миграцията ще бъде климатът”, казва Стинг. Според него, климатът ще е причина милиони хора да търсят по-безопасно място за живеене. Музикантът споделя, че все още е разстроен заради решението на Великобритания за напускане на Европейския съюз, тъй като ЕС най-малкото има изготвена програма за борба с климатичните промени.

В новия албум има и мрачна балада, наречена “50000”, която Стинг пише, вдъхновен от смъртта на Принс. “Това е песен за това, как всички ние сме шокирани, когато една от нашите културни икони си отиде: Принс, Дейвид Бауи, Глен Фрей, Леми. Те са нашите богове, в известен смисъл”, казва Стинг.

За връщането към рок жанра в новия си албум певецът казва, че това е точният момент, а изненадата е най-важният елемент в музиката му. “Това е моето пътуване и хората са добре дошли да го споделят с мен”, завършва той, добавяйки: “Аз наистина правя каквото си искам, по дяволите!”