Това беше наистина магическо време в живота ми и такова, за което винаги ще съм благодарен“, каза фронтменът Brett Anderson.

Suede обявиха подробности за нов проект, наречен „Suede30“ – отбелязвайки три десетилетия от своя всепризнат едноименен дебют.

На 7 юли ще пристигнат специални лимитирани издания по случай 30-ата годишнина – предлагайки техния дебют от 1993 г. в нов ремиксиран и ремастериран формат. Съдържащ любимите на феновете и класики от епохата „Animal Nitrate“, „So Young“, „The Drowners“ и „Metal Mickey“, дългосвирещият албум се нареди на първо място при първото издаване, продавайки над 100 000 копия през първата си седмица и ставайки най-бързо продаваният дебютен албум в Обединеното кралство по това време, преди да спечели музикалната награда Mercury.

Звукът и естетиката на глем рока на групата – заедно с техните много реални истории за светския живот в Обединеното кралство – бяха в противоречие с преобладаващите гръндж тенденции в САЩ по онова време и неволно бяха предшественик на брит-рок движението.

Това беше наистина вълшебно време в живота ми и такова, за което винаги ще съм благодарен“, каза фронтменът Brett Anderson. „Чувствах се невероятно да съм в това, което смятах за вероятно най-вълнуващата група в света по онова време, правейки запис, който се усещаше по-скоро просто като друга група, която прави нов албум.“

Басистът Mat Osman добави: „И така, преди 30 години всичко започна тук. Смес от песни на живо, които ни спечелиха последователи и първите ни експерименти в студиото. Слушайки сега, все още има онова усещане за дивотия, драма и възможност от онези ранни дни. Толкова млад и толкова изчезнал, наистина!“

За да отбележи съобщението, групата също така сподели ремастерирано видео на сингъла „Metal Mickey“, което можете да видите по-долу.

„Suede30“ ще бъде издаден на 7 юли на 180g черен винил LP, двоен CD, диск с изображения и blu-ray издания, всички с аудио, наскоро мастерирано от Phil Kinrade в AIR Studios от оригиналните ½” касети и мастъри, наблюдавани и одобрени от продуцента на оригиналния албум Ed Buller.

Двойното CD луксозно издание ще включва и деветте B-страни, заедно с кавър на „Brass in Pocket“ на The Pretenders, първоначално записан за касета на NME.

Поръчайте предварително албума тук и вижте списъка с песни по-долу:

Suede – Suede30

CD1: Suede

1. So Young
2. Animal Nitrate
3. She’s Not Dead
4. Moving
5. Pantomime Horse
6. The Drowners
7. Sleeping Pills
8. Breakdown
9. Metal Mickey
10. Animal Lover
11. The Next Life

CD2: The B-Sides

1. My Insatiable One
2. To The Birds
3. He’s Dead
4. Where The Pigs Don’t Fly
5. Painted People
6. The Big Time
7. High Rising
8. Dolly
9. My Insatiable One [piano version]
10. Brass In Pocket