„Wings Of Time“ е прогресив песен, която съчетава рок и инди-фолк с извисяващи се припеви, галопиращи барабани и бас, докато фронтменът Kevin Parker пее „Do you see the wings of time? / Do you feel a sense of pride now? / Do you know you’ll never fly alone?”

Говорейки за песента, Parker казва: „Помолиха да направя песен за саундтрака на D&D изглеждаше като възможност да се отдам на дългогодишната си любов към фентъзи прог рока.“

Parker привлече фронтмена на Pond Nicholas Allbrook да му помогне с песента, казвайки, че Allbrook е „човекът, когото познавам, който цени тази тема най-много“.

Наехме вила в Испания, която се чувстваше като замък, за две нощи, докато бяхме на турне за Primavera. Това местоположение ни накара да се настроим, да имаме правилната нагласа и тръгнахме от там. Останахме будни до късно, измисляйки странни идеи и текстове на песни“, уточни Parker.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves трябва да излезе по кината на 31 март. В него участват Крис Пайн, Мишел Родригес, Хю Грант, Редже-Жан Пейдж, Джъстис Смит, София Лилис, Клоуи Коулман и Дейзи Хед.

Пускането на “Wings Of Time” идва само ден след като Kevin Parker разкри, че е счупил бедро. „Счупих бедрото си“, написа той в Instagram. „Опитах се да пробягам полумаратон, но се оказа че имам фрактура. Упс! Стигнах на 1 км от финалната линия. Това е животът, предполагам.

След това музикантът каза, че всички концерти в Мексико и Южна Америка “продължават по план”, добавяйки: “Няма да се откажа от вас, момчета.”