Tame Impala обявиха, че ще издадат юбилейна колекция по повод 10-годишнината от излизането на знаковия им втори студиен албум “Lonerism” (2012).

Колекцията ще се появи в ограничен тираж на 26 май и ще включва три грамофонни плочи и книжка с 24 страници. Сред включените бонус парчета са неиздавани демо версии на “Retina Show” и “Sidetracked Soundtrack”, две песни от звукозаписните сесии на “Lonerism”, които не влизат в албума. Новото издание ще включва и “избрани откъси” от периода между 2010 и 2012 г.

Миналия октомври Tame Impala отбелязаха 10-годишния юбилей на “Lonerism” като изпълниха албума в неговата цялост на фестивала Desert Daze в Калифорния. Тогава бандата за първи път изсвири песента “She Just Won’t Believe Me”, а последното парче в албума – “Sun’s Coming Up” беше изпълнено за първи път от 2010 г. насам.

Фронтменът Kevin Parker коментира: “Трудно е да обобщя какво означава албумът за мен в този момент. Периодът, в които правих музиката, беше доста специален. По някакъв начин тогава наистина се открих като изпълнител. След Innerspeaker имах това ново усещане за призвание… наречете го, както искате. Най-накрая си позволих музиката да ме превземе цялостно… да се потопя напълно в собствения си свят на записване на музика. Така че имах това ново усещане за творческа свобода. Имах свободата да бъда амбициозен, странен, експериментален и т.н. и не се чувствах съден, защото най-накрая го правех за себе си и вярвах в себе си.”

Tame Impala: “Lonerism 10th Anniversary Edition”

Side A
Be Above It
Endors Toi
Apocalypse Dreams

Side B
Mind Mischief
Music To Walk Home By
Why Won’t They Talk To Me?

Side C
Feels Like We Only Go Backwards
Keep On Lying
Elephant

Side D
She Just Won’t Believe Me
Nothing That Has Happened So Far Has Been Anything We Could Control
Sun’s Coming Up

Side E
Retina Show (Unreleased Demo)
Sidetracked Soundtrack (Unreleased Demo)

Side F
Assorted Sketches, 2010-2012