Бившата певица на Nightwish Tarja Turunen ще издаде “Rocking Heels: Live At Metal Church” на 11 август чрез earMUSIC.

Това е запис от за един много специален концерт в идиличната обстановка на Wacken Church и е първото издание на поредицата на живо “Rocking Heels”.

Пред само 300 подбрани фенове това единствено събитие откри фестивала Wacken Open Air през 2016 г. Таря представя уникални аранжименти на рок и хеви метъл класики от любимите си изпълнители, включително „Numb“ на Linkin Park, „Alias“ на In Flames, „The Unforgiven“ на Metallica, песни на Joe Satriani и Slipknot, както и песен на Nightwish и оригинали на Tarja.

Първият сингъл, кавър на “Numb” на Linkin Park, перфектно отразява интимната обстановка на този концерт. Оперното майсторство и очарователно красивите вокали на Tarja добавят допълнителен слой ефирна магия към един модерен шедьовър. Песента изследва теми за емоционална изолация, чувство на неудовлетвореност и борба за намиране на собствената идентичност в свят, който често е непосилен. Текстът предава усещане за откъснатост и вцепенение, отразявайки емоционалните борби и вътрешния смут на главния герой.

Tarja Turunen “Rocking Heels: Live At Metal Church”