The Chemical Brothers обявиха новия си албум “For That Beautiful Feeling“. Албумът излиза на 8 септември и включва „No Reason“, нов микс от „The Darkness That You Fear“ и „Live Again“.

Днес дуетът сподели музикалния видеоклип към колаборацията с Halo Maud „Live Again“. Той е режисиран от дългогодишните сътрудници на групата Dom & Nic. Гледайте го по-долу.

Работата с Chemical Brothers е мечта за всеки видеорежисьор. Наистина сме щастливи, че все още правим филми заедно след доста години“, казаха Dom & Nic в изявление за пресата. „The Chems просто продължават да разбиват със страхотни парчета, които изискват видеоклипове, които отговарят на музиката и се надяваме да добавят нещо допълнително към цялото изживяване. „Live Again“ е нашето 10-то сътрудничество… умопомрачителните, трептящи аналогови звуци и приказния текст подсказваха халюциногенно визуално пътешествие, следващо герой, попаднал в примката на смъртта и прераждането.“

Режисьорите продължиха: “Идеята ни вдъхнови да използваме новия етап на виртуално производство на Arri XR и неговата авангардна технология по начин, който никога досега не е бил направен. Това е идея, която не би могла да бъде постигната с традиционните техники за създаване на филми. Създадохме виртуални CGI светове и използвахме дълги непрекъснати снимки на камерата, без редакции, движейки се между тези различни светове безпроблемно с нашия герой. Създавайки и редактирайки видеото, бяхме обсипани с щедростта на толкова силен и огромен екип от изключително талантливи компании и хора, които ни помогнаха да реализираме този филм, защото обичат да работят с Chemical Brothers. Без тяхното време, таланти и щедрост филм като този никога не би могъл да излезе от главите и да се появи на екрана“.

For That Beautiful Feeling, който следва No Geography от 2019 г., включва песен с участието на Beck, наречена „Skipping Like a Stone“. Chemical Brothers ще издадат нова книга за тяхната история през октомври.

The Chemical Brothers “For That Beautiful Feeling”:

1. Intro
2. Live Again (feat. Halo Maud)
3. No Reason
4. Goodbye
5. Fountains
6. Magic Wand
7. The Weight
8. Skipping Like A Stone (feat. Beck)
9. The Darkness That You Fear (Harvest Mix)
10. Feels Like I’m Dreaming
11. For That Beautiful Feeling (feat. Halo Maud)

Не забравяйте, The Chemical Brothers ще бъдат в София на 31 август: