Британските прог величия The Pineapple Thief издават днес, 13 май колекцията “Give It Back (Rewired)” чрез Kscope Records. В него групата се потапя в обширния си каталог и презаписва материала с Gavin Harrison.

Gavin прегледа целия каталог на TPT и избра някои песни, които смяташе, че можем да преразгледаме отново“, обяснява певецът и китарист Bruce Soord. „Веднага след като чух какво прави Gavin, това ме вдъхнови да преработя напълно песните. Gavin би предложил добавяне на нови части, нарязване на неща, внасяне на допълнителни стихове и аз бях напълно отворен за всичко това. Също така „затворих историята“ лирично за много от песните, които смятах, че са оставени твърде отворени. Беше много забавно да се направи, дори и да се чувстваше малко странно на моменти да се връщам назад във времето.

Когато за първи път започнах да работя с The Pineapple Thief, бях свирил само в албума “Your Wilderness”, така че когато дойде време да свиря на живо, очевидно трябваше да се “свържа” с доста песни, които не знаех и не бях свирил преди. След като прекарал няколко години в King Crimson (където това предизвикателство често ми беше представяно), Robert Fripp предложи да подхождаме към всяка песен, сякаш е нова, независимо кога е написана.

Така че с благословията на The Pineapple Thief, разработих собствено отношение към някои от по-ранните песни. Докато турнетата минаваха, ми стана любопитно за техния огромен каталог и открих, че слушам и прилагам процеса „стара песен/нова песен“ и представяйки си как бих могъл (понякога радикално) да ги преработя – първоначално само за целите на намирането на други песни, които да свиря на живо. Въпреки това, Bruce ме насърчи да отида толкова далеч, колкото искам (включително да напиша цели нови части) – в края на краищата , оригиналът вече съществуваше – така че защо да не вдъхнете нов живот на тези по-ранни песни?

Give It Back (Rewired) ще се предлага като 2CD и Blu-ray (аудио – Hi-res Stereo/DTS-HD MA 5.1/Dolby Atmos), CD, черен винилов LP и дигитален албум.

The Pineapple Thief: Give It Back (Rewired)

1. Wretched Soul (Rewired)
2. Dead In The Water (Rewired)
3. Shoot First (Rewired)
4. Build A World (Rewired)
5. Start Your Descent (Rewired)
6. Give It Back (Rewired)
7. Boxing Day (Rewired)
8. Someone Pull Me Out (Rewired)
9. Last Man Standing (Rewired)
10. Little Man (Rewired)
11. 137 (Rewired)
12. Warm Seas (Rewired)