Рок динозаврите The Who се завръщат с нов студиен албум през ноември!

Албумът, наречен простичко “WHO” излиза на 22 ноември на CD, винил и в дигитален формат. Записан е през пролетта и лятото на 2019 в Лондон и Лос Анжелис. Продуциран е от Pete Townshend и Dave Sardy, а вокалната продукция е на Dave Eringa.

Освен Roger Daltrey и Pete Townshend, в записите участват барабанистът Zak Starkey и басистът Pino Palladino. В някои от песните ичастват още Simon Townshend, Benmont Tench, Carla Azar, Joey Waronker и Gordon Giltrap. Корицата на албума е дело на Peter Blake.

Pete Townshend казва: “Този албум е съставен почти изцяло от нови песни, написани миналата година, само с две изключения. Няма тема, няма концепция, няма история, просто набор от песни, които написах, за да дам на Roger Daltrey малко вдъхновение, предизвикателства и обхват за неговия глас. Както и да го погледнем, двамата с Roger сме си старци, така че се опитах да стоя далеч от романтиката, но и от носталгията. Не исках да накарам някой да се чувства неудобно. Спомените са ОК, а някои от песните се отнасят до експлозивното състояние на нещата днес. Направих демо записи в домашното си студио през лятото на 2018 г., използвайки широка колекция от инструменти, стари и нови.“

Предварителни поръчки – тук.

След като през септември чухме първия сингъл Ball And Chain, сега можем да слушаме още едно парче, “All This Music Must Fade”:

Tracklist

 1. All This Music Must Fade
 2. Ball and Chain
 3. I Don’t Wanna Get Wise
 4. Detour
 5. Beads On One String
 6. Hero Ground Zero
 7. Street Song
 8. I’ll Be Back
 9. Break The News
 10. Rockin’ In Rage
 11. She Rocked My World

През март и април легендарната група ще направи и серия от концерти:

March 2020
Mon 16 Mar // Manchester Arena, Manchester
Sat 21 Mar // Utilita Arena, Newcastle
Mon 23 Mar // SEC (SSE Hydro Arena), Glasgow
Wed 25 Mar // First Direct Arena, Leeds
Mon 30 Mar // Motorpoint Arena Cardiff, Cardiff

April 2020
Wed 1 Apr // Resorts World Arena, Birmingham
Fri 3 Apr // Motorpoint Arena, Nottingham
Mon 6 Apr // M&S Bank Arena, Liverpool
Wed 8 Apr // The SSE Arena, Wembley